Gry strategiczne, masywne bitwy
Witam, ponownie zapytam o gry strategiczne. otóż jestem ciekaw o grach strategicznych w której są masywne bitwy tzn. duża ilość armii, masywne bitwy czy łubudubuduuuu. Podobnie jak: Supreme Commander czy Dawn of War.
Co do Mafia 2, którą omawialiśmy, dziękuję wam za polecenie mi. Zagrałem i moja ocena to 9/10. Dla mnie jedna z najlepszych gier.
Cała seria Total War. W żadnej innej grze nie ma tak dużych bitew. Z klasycznych RTSów to może Kozacy 3 i Twierdza Krzyżowiec.
Skoro Supreme Commander ci podszedł, to możesz spróbować pierwowzór Total Annihilation (właśnie ogrywam kampanię) oraz Total Annihilation Kingdom, Blitzkrieg, Space Empires IV - ale może nie podejść ze względu na grafikę i właściwie turowy system, Homeworld, Galactic Battlegrounds i SW Empire at War, Halo Wars.
-seria Total War
-seria Supreme Commander
-Planetary Annihilation
-seria Kozacy
-Warhammer 40k Dawn of War 1: Apocalypse Mod
-może Rise of Nations: Rise of Legends
Właśnie chciałem kiedyś utworzyć posta, w której chciałem znaleźć grę którą widziałem w starej gazecie(nie CD-Action), a tu Rise of Nations: Rise of Legends.
Supreme Commander wspomniałem w wątku. Było ogrywane.
A Dawn of War Apocalypse Mod zagrałem i była duża różnica między podstawką a modem. Minusem było to, że nie można było grać w "kampanię" (nie wiem jak nazwać, bo potrzeba samodzielnego dodatku Soulstorm, czyli przejmowanie terenów).
Reszta będzie do przebadania. Dziękuję za odpowiedź
seria Dominions
World in Conflict
Kroniki Czarnego Księżyca
Field of Glory
Sacrifice
Theocracy
Perimeter i Emperor's Testament
Multiwinia
Massive Assaul i dodatek Phantom Renaissance
Ashes of the Singularity
skoro pojawił się Company of Heroes to może też seria Men of War