Witam.
Dzisiaj naszła mnie dziwna ochota, a mianowicie pogrania w gry multiplayer RPG podobne do znienawidzonej przez wszystkich(mnie też) tibii.
Wymagania:
-Mmo
-mało ważąca instalka(do 100mb)
-2d
-minimalnie bardziej dynamiczna od tibii
To chyba wszystko. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Margonem i mówię całkowicie poważnie. Społeczność to nie przymierzając dzieci ale w kategorii 2d mmorpg jest u mnie na 2 miejscu po tibi.
[4] Wymagania:
-2d
Od biedy możesz spróbować Realm of The Mad God ale to raczej taki pixelowy hack&slash jak RPG ;-)
Metin 2. Waży 500mb, ale warto.
Tibia. Ale mało polaków gra (ostatnio grałem 1 rok temu)
[6] patrz moja sygnatura
Taki mały offtop: zawsze mnie ciekawiło, czemu Tibia jest taka zła - wiele razy o niej słyszałem, z rozmów ze znajomymi wiem, że ma parę fajnych pomysłów (czary poprzez mówienie zaklęć, rozmawianie z handlarzami) i nawet fajny świat, więc, ponownie, czemu ta Tibia jest taka zła? Wiem, że dużym problemem jest niezależny od gry element ludzki, ale dzieląc grę ze znajomymi nie powinno to aż tak bardzo przeszkadzać.
Moze The Lord Of The Rings ? To gra na DOSa i ma w sobie jakies tam znamiona RPG, ale nigdy jej nie ukonczylem
[8] Dlatego że nie mając PACC na którego nie każdego stać praktycznie jesteś tam zerem. Po za tym GMi mają wszystko gdzieś i co 2 osoba którą spotykasz to bot. Nie ważne ile byś grał, expił, męczył się i tak przyjdzie 12 lvl który jest lepszy od ciebie bo kupił sobie najlepsze itemy w całej grze na allegro. Gra była świetna ale kiedyś.
+ Gra ma już dobre kilkanaście lat a twórcy nie zrobili kompletnie nic w animacji.
@up
Płatne elementy rozgrywki to problem większości gier MMO.
Grafika jest bardzo dobrym pikselartem i nie widzę powodu, by mieli ją zmieniać.
@Azerath
Głównie dlatego, że każde MMO jest złe. To jest po prostu bardziej znane, bo stało się sławne za czasów powolnego internetu, gdzie ściąganie klienta ważącego >500mb było barierą dla osoby, która nie ma pewności czy chce grać w daną grę. Jako, że gra była łatwo dostępna, dołączyło tam dużo dzieci, które skutecznie psuły opinie tej grze.
Gra oczywiście sama w sobie nie jest jakaś straszna - bardzo fajny i przejrzysty interfejs, ładny pikselart, ciekawy pomysł na rozgrywkę. Problem w tym, że obecnie takich gier jest pełno, a ściągnięcie gry ważącej nawet 2gb nie jest problemem.