Mam kompa
Pentium II 350 mhz
250 ram
Voodoo3
komputer ma być przekazany dzieciom na świetlicy szkolnej. Jakie gry mogę im zainstalować?
Jakaś fifa 2001/02, Colin2, rally championship xtreme? Ograniczony jestem dyskiem 12 GB z czego 4 to system i programy
Przecież to wstyd im dawac...
Kapitan Pazur albo DSJ 2 :)
wstyd to kraść. poza tym to nie ja daje - ja tylko reanimuje tego trupa.
Theme Hospital :)
Przeszedlem cale rok temu na moim Pentium 150, gdy padla mi karta graficzna. Nadal bardzo grywalna.
No nie wiem, co na takim trupie będzie działać. Spróbuj odpalić tam mario. Gra stara jak świat, a mimo to na pewno te dzieci będą się nią bardziej cieszyć niż z co poniektórych nowszych tytułów
Starcraft
Counter Strike 1.5 (dobra wersja?)
Fifa 2001 powinna dać radę
quake 3
shogo
half life
[9] topsze
wormsy im instalne hehe
q3, cs 1,5, hl odpada. To mają być gry dla dzieci a poza tym tam neta nie będzie a gra w csa czy q3 z botami trochę nudnawa jest
kknd extreme
age of empires 2
croc 1,2
rayman 2
worrms armagedon
worms world party
dsj
Warlords Battlecry I, II lub III
Warcraft III
Kangurek Kao
Toy Story 2 powinno sunąć :)
Wymagania :
Pentium II 233 Mhz, 32 MB RAM, akcelerator 3D pozdrawiam ! :)
komputer ma być przekazany dzieciom na świetlicy szkolnej
Jeszcze gdyby to były jakieś bezdomne dzieci to bym zrozumiał, ale tak? Te dzieci wyśmieją tego kompa i te gry. Chyba ,że mają po 5-7 lat.
- Robin Hood: Legenda Sherwood
- Zeus Pan Olimpu
- Faraon
- Capitalism 2
- Heroes 3
- Rayman 2
Wyśmieje to was dziewczyna jak ściągniecie majtki.
Poza tym nie moje zmartwienie, ja go tylko sprowadzam do stanu "użyteczności".
Jeden komputer już kiedyś robiłem tam i szwagier, który jest nauczycielem w tej szkole, mówi, że komputer chodzi od rana do samych odjazdów.
Poza tym to szkoła w małej miejscowości (300 mieszkańców?) i powiem, że bogactwa tam nie ma. część tych dzieci pewnie nawet komputera w domu nie ma a nie liczne mają internet.
Robin Hood: Legenda Sherwood
Będzie ciął. W młodości na podobnym sprzęcie w to grałem- niby dało się przejść, ale zamulało okropnie.
Zainstaluj Serious Sama - dzieci będą miały radochę. Albo jakieś Age of empires - duuuużo grania i gra praktycznie dla każdego. Ewentualnie starsze NFSy.
Dyna Blaster. Na pewno bedzie dzialac. Dla dzieci w sam raz. Duzo zabawy przy grze w dwie osoby.
test drive 6,pamietam jak na swoim gruchocie w to gralem,strasznie mi sie podobalo
L’Abbaye des Morts
Polecam,
Piotr Fronczewski
Pierwsze Simsy, Rollercoaster Tycoon, Airline Tycoon, Ace Ventura, Hokus Pokus Różowa Pantera, Skoki Narciarskie 2002...
MDK, Neverhood, The Longest Journey, Rayman, Arkanoid, Tetris, Emulator NESa :)
Stunt GP
Jazz JAcobit rabit jakos tak
Road Rash
Fifa99
Do tego sproboj jakies emulatory z psx,nintendo, pegazusa tez wciagaja, troche tez gierek flash.
Unreal Gold, sprzęt akurat d tej giery.
Need for speed 1,
NFS 2,
Crysis
Ja bym się wstydził taki złomiasty komputer dzieciom przekazać.
Przykładowo za 99 zł
http://allegro.pl/fujitsu-scenic-l-p4-1-6ghz-512mb-20gb-cd-lan-fv-i1545988142.html
Zresztą za 40 zł można kupić komputer o wiele lepszy niż ten złom.
Z drugiej strony, skoro masz reanimować, to postaw na nim jakąś przyjazną i lekką dystrybucję linuxa. Pamiętaj, że musisz dać oprogramowanie w 100% legalne. Poza tym pod linuxem znajdziesz mnóstwo prostych gier open source, które będą jak znalazł na tak stary sprzęt.
No i Linux ma tę zaletę, że jak porządnie ustawisz prawa dostępu, to żaden dzieciak nie uwali systemu, no chyba, że dysk sformatuje z poziomu BIOSa.
Likfidator - Po pierwsze primo, chyba nie rozumiesz, że w niektórych sytuacjach różnica między darowizną a wydatkiem rzędu 99zł jest istotna. Po drugie primo, nikt w szkole i tak małej miejscowości nie będzie patrzył na to, czy oprogramowanie jest legalne. Po trzecie primo - ultimo - jak dzieciakom wrzucisz na pulpit skróty do gier, to i tak nie będą kombinowały żeby zrobić z tym komputerem nic więcej, niż tylko grać.
Jak ja chodziłem na świetlicę, to jedyna gra jaka była na komputerze to były skoki narciarskie :)
Nie mam pojęcia jak to się nazywało.. coś tego typu https://www.gry-online.pl/gry/deluxe-ski-jump-30/zb1163#pc ale grafika była jeszcze starsza. Między innymi widok był jedynie od boku (może ktoś skojarzy).
Była to podstawówka, ale gra tak wciągała, że nie chcieliśmy żadnej innej ;)
DSJ2 mam gdzieś na jakieś płytce od niezbędnika czy innego gazetowego ujostwa.
Poza tym szwagier ten komputer dostał od brata ciotecznego - leżał kilka lat na strychu i aż dziw, że działa. Tak jak mówi Paul - jest różnica między darowizną a kupowaniem. I tu nawet nie chodzi o 100 złotych bo to grosze i jakbym miał kupować to już trochę więcej kasy bym wyciągnął bo wstyd by było kupić kompa za sto złotych a nie przekazać go za darmo bo ktoś był na tyle miły i pofatygował się go w ogóle oddać i poświęcić chwilkę czasu na doprowadzenie go do użytku.
A teraz stożę moralności i prawa. Dawać naklejki microsoftu z karteczką z nickiem i zasłoniętym samym keyem - zobaczymy czy macie chociaż org winde dla siebie. Likfidator może zaczniesz?
Bałem się o miejsce a jeszcze mi 5 GB zostało. Jakieś pomysły?
PS. Fifa 2003 na minimalnych detalach śmiga aż miło bez przycinek,
Dałem StuntGP, Hereos 3, DSJ2, Władca Bulionu, Worms World Party, Tennis Master Series, Speed Thief, Croc, Frogger 2
nie wiem czy London Racer 2 pójdzie. Ogólnie to przeglądam jakieś stare gry z gazet.
Ja tylko wiem, że hitem mojej świetlicy był Jazz Jackrabbit 2, Liero, Lion King, no i prawda, DSJ2 też :)
Lion King :*
Pójdzie bez dos-boxa?
Szukałem Jazz Jackrabbit bo miałem gdzieś ale nie mogę znależć
Heroes 3! Ale moje dzieciństwo to przede wszystkim 1 i 2 :) Theme Hospital, RollerCoaster Tycoon, Transport Tycoon - trzeba u dzieci szczepić przedsiębiorcze myślenie już od najmłodszych lat :)
Może jakieś przygodówki - tu postawiłbym na polskie tytuły, są najbardziej zrozumiałe :) Książę i Tchórz, Teenagent itp.
Gta 3
Mario Bros
Sega Rally
Carmageddon II, świetna gra, przeszedłem z 50 razy, ale nadal sobie czasem odpalam :)
Jazz Jackrabbit 2 koniecznie. Może też Dave Mirra Freestyle BMX ruszy, raczej powinno.
GTA 3 ? Carmageddon ? dla dzieci, posrało was chyba :)
Fifa 98 - nie bierz 2000, 2001 tylko właśnie 98, bo tam jest genialny tryb meczów na hali
Icy Tower
DSJ 2
Jazz Jackrabbit 2
THPS 3, może jeszcze 4
Wormsy
O i wrzuć jeszcze emulator NES-a z takimi grami jak: Mario, Contra, Tetris
Minecraft - do tego odmóżdżacza potrzeba neta
Fifa 98 - nie mam
Icy Tower - jest
DSJ2 - jest
JJ2 - jest
THPS 2 jest bo THPS3 nie mam a poza tym cięłoby
Worms Word Party jest
Emulatory nie wchodzą w grę - dzieci jeszcze coś zepsują jak będą próbowały się tym bawić. Poza tym cięłoby
Carmageddon, GTA3? Nie będą patrzył na PEGI bo czasem to żart ale raczej to się nie nada dla dzieci
[53] - ja bym wątpił, że nie będzie ciała.
Gra, owszem ma 32- bitową (czy coś koło tego) oprawę graficzną, ale pomimo tego wymaga dość dobrego komputera. Na pewno nie zadziała.
Moja gra z dzieciństwa czyli Open TTD :D. wymaga myślenia ale pójdzie na każdego kompa no prawie :P.