Piękny film. Można by rzecz że ponadczasowy, pokazuje małość i kruchość człowieka, a także to że nawet tam gdzieś wysoko człowiek pozostaje ze swoimi problemami i słabościami. Szacunek dla Sandry Bullock i George'a Clooneya oczywiście się należy za cały wkład w kinematografię amerykańską, a potem filmie tylko utwierdziłem się w tym przekonaniu. Jeszcze jestem tam na tej stacji, więc wybaczcie mi za górnolotność mojej wypowiedzi :)
Chciałem się zapytać o ten film czy faktycznie wart polecenie bo czytając recenzje widzę ze akcji za dużo nie ma a idąc do kina oczekuje ze będzie coś się działo i będą jakieś efekty, jeśli ich nie ma to po prostu opłaca się poczekać u zobaczyć na TV ?
Akcji jest całkiem sporo (jak na czas filmu, bo to bardzo krótki film) i wgniata totalnie w fotel. Ja byłem cały w dreszczach i łapałem powietrze :D Ujęcia FPP też mega (niesamowicie immersyjne a tak rzadkie w filmach).
Ten film może stracić większość uroku w TV. Do kina chodzę dosyć często, a uważam ten film z jeden z najważniejszych seansów na jakich byłem, bo wiem, że tego przeżycia nie powtórzę na TV.
Nie zmienia to faktu, że na niektórych ten film zupełnie nie działa. To jest dzieło stworzone dla tych, co pochłaniają te medium tak by zapomnieć o realnym świecie. Fanom Seagala i Stathama odradzam.
Urzekł mnie wręcz, po piwku się go dobrze oglądało, efekt 3d n1
ps. 9,5 tylko dlatego że za długo piwo piłem i przegapiłem z 10 minut początku grrrrrrr
Ten film moim skromnym zdaniem obowiązkowo trzeba zobaczyć w kinie. W domu, przed niewielkim telewizorem absolutnie nie będzie tego efektu który tak bardzo urzeka w kinie. Piękne obrazy, genialna historia, film trzymający w napięciu praktycznie do samego końca. Przez 20 minut trzymała rękę przy ustach chcąc zjeść popcorn ;p Jeden z najlepszych filmów jakie weszły do kin ostatnimi czasy
Ten film obowiązkowo trzeba zobaczyć w kinie, bo stoi tylko warstwą audiowizualną. Dziś to robi wrażenie, za rok do tego filmu nikt nie wróci, za pięć lat nikt o nim nie będzie pamiętał.
Film jest świetny, ale jak dla mnie można go oglądać tylko i wyłącznie w kinie 3D. Jeśli wasze miejsce seansu nie spełnia tych warunków, to już lepiej nie oglądać.