Granie z dysku zewnętrznego
Witam
Posiadam oryginalnego Wiedźmina 2, chciałem w niego pograć. Zainstalowałem na laptopie - tnie. Postanowiłem więc, że zagram na stacjonarnym komputerze, ale nie działa mi stacja dysków. I tu pojawia się moje pytanie: Czy jeżeli zainstaluję tę grę na dysku zewnętrznym(Hitachi) na laptopie to gra, po podpięciu dysku, będzie działać na PC?
Pozdrawiam
Po reinstalacji Windowsa musiałem od nowa instalować Wiedźmina 2, więc raczej nie pójdzie. Po prostu zgraj na dysk zewnętrzny zawartość płyty i z niego potem zainstaluj na komputerze stacjonarnym grę. Potem zainstaluj wszystkie patche i po problemie.
Raczej tak, w końcu wszystkie pliki gry będą na dysku. Ale poczekaj aż ktoś mądrzejszy się wypowie, bo mogę się mylić.
#ED.
@up - i wszystko jasne. Jednak się myliłem.
A w jaki sposób mam zgrać zawartość płyty na dysk? I pewnie będzie to trwało 100 lat, tak?
@up - bierzesz i przeciągasz (kopiujesz) wszystkie pliki z płyty na dysk zewnętrzny. Po prostu. Nie, nie będzie to trwać 100 lat, dwie płyty max 25min, choć to zależy od dysku.
Zaznaczasz wszystkie pliki na płycie, klikasz na nie prawym przyciskiem myszy, wybierasz "Kopiuj", potem tworzysz na dysku nowy katalog, wchodzisz do niego, klikasz przyciskiem myszy, wybierasz "Wklej"... Myślałem, że kopiowanie plików teraz nawet w podstawówce przerabiają.