Gran Turismo 5 - Like The Wind

Forum Gry Sportowe
Odpowiedz
18.03.2016 17:11
1
odpowiedz
Walter Alan
71
Pretorianin
Wideo

Gran Turismo 5 - Like The Wind

Mam problem z zawodami "Like the Wind" ("Niczym Wiatr") - po prostu nie mogę ich wygrać. Na początku próbowałem tutaj Bugatti Veyrona, stuningowanego na maxa, ale to auto okazało się tak słabe w tym wyścigu, że wszyscy z łatwością mnie wyprzedzali. Zacząłem szukać czegoś innego, w Internecie większość ludzi radzi kupić Corvettę ZR1, zrobić modyfikacje wyścigowe i potem stuningować w niej, co się da. Następnie, należy ustawić aerodynamikę i skrzynię biegów (aerodynamika - przód i tył na 35, skrzynia biegów - max prędkość na 400 km/h) oraz wyłączyć wszelkie asysty. Na YT znalazłem nawet video tutorial do tego:
https://www.youtube.com/watch?v=rELrLCXj1yc

Zrobiłem wszystko tak, jak to pokazano na powyższym filmiku (z uwzględnieniem używanych przeze mnie systemów miar, czyli KM zamiast BHP, km/h zamiast mph), ale i tak nie mogę wygrać. Z trudem uzyskuję czwarte miejsce. Nie wiem, co robię źle i co mogę jeszcze tutaj zdziałać, bo na filmie powyżej facet po prostu wszystkich wyprzedza, a mnie, jeśli nawet uda mi się wyprzedzić paru gości na zakręcie, wszyscy i tak doganiają na prostej. O dogonieniu gości zajmujących miejsca 1-3 mogę jedynie pomarzyć. Ktoś ma jakiś pomysł, co mogę zrobić?

11.12.2016 20:03
2
odpowiedz
HuLIKO
1
Junior

Jeden z tych wyścigów wygrasz bez większych problemów Bugatti Veyronem stuningowanym na maxa a ten drugi (na owalnym torze) znam inny sposób. Musisz wygrać mistrzostwa wymarzonych samochodów, ja je wygrałem bugatti i w nagrodę otrzymujesz specjalną wersje forda GT którego musisz stuningować co będzie dosyć tanie bo nie ma do niego dużo części i w ustawieniach ustawić areodynamike tak żeby docisk był maksymalny z przodu i z tyłu oraz skrzynie biegów (maks. prędkość ustawić jak największą się da). Na początku wyścigu wszyscy będą cię wyprzedzać ale fordem nie trzeba hamować na zakrętach więc wszystkich wyprzedzisz.

Forum Forum Gry Sportowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl