Cześć.
Szukam gier, które spełniają moje (dość dokładne) wymagania:
1. RPG.
2. Walka na miecze. (Metalowe, świetlne odpadają)
3. Magia.
4. Kamera zza pleców (TPP).
5. Polski dubbing.
6. Główna postać ma głos.
Grałem już w serie Wiedźmin, Gothic i Risen. Jest coś jeszcze co spełnia moje wymagania?
Z sensownych pozycji to ograłeś już wszystko z tymi wymaganiami.
Po angielsku jeszcze może by się coś znalazło.
Darksiders 3 może jeszcze.
Może Dragon Age przy dobrym ustawieniu kamery? :]
przejrzyj tutaj to może coś jeszcze znajdziesz
https://www.gry-online.pl/gry/pc/rpg/tpp/-5
Fable 3? Nie grałem, to wynik poszukiwań. Język polski jest - co z dubbingiem nie wiem.
Polski dubbing i mówiąca główna postać mocno zawężają pole poszukiwań. Np. Skyrim się idealnie nadaje no ale postać nie umie mówić. Tak jak wyżej wspominany Dragon Age, ma kamerę zza pleców ale w trakcie walka idzie ona trochę w górę, w jedynce główny bohater nie mówi a kolejne części nie mają polskich głosów. W teorii to Dark Soulsy spełniają wymagania nie licząc właśnie tych dwóch ostatnich. No w sumie to Elex jedynie przychodzi na myśl, jest to niby sci fi (bardziej science fantasy) ale są miecze i magia oraz reszta wymagań też się zgadza.
Dark Messiah Of Might And Magic..A nie, czekaj, widok FPP. I chyba tylko napisy...
Wniosek jeden - Nagnij wymogi, bo na nowo będziesz w Wiedźmina ciułać, a dobre gry koło nosa przejdą.
Two Worlds 1/2 (tylko dubbingu brak)
Elex
Dragon Age Origins
GreedFall (brak dubbingu)
Chyba tylko Elex spełnia wymagania z tego co wymieniliście. Już w niego grałem, ale nigdy nie przeszedłem. Chyba czas na moje drugie podejście do Elexa. Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
Gothic 2NK + R2.0 + AB + DX11
Newervinter Nights 2+ Maska Zdrajcy tyle że postać nie ma głosu
Kingdom Come Deliverance
Evil Islands ( bardzo stara, ale mega klimat)
Elex
Divinity 2 Ego Draconis też główna postać nie ma głosu