Witam
Odczuwam potrzebę oderwania się od rzeczywistości, wpadnięcia w jakiś fajny świat, niestety jestem tak wyrobiony, że większość rzeczy na świecie szybko mnie nudzi.
Poszukuję więc jakiejś gry, która naprawdę mnie wciągnie. Gatunek nie gra roli. Grafika też niezbyt, ale musi być prosty i intuicyjny interfejs, i dobre intuicyjne sterowanie, jest to absolutnie konieczne. Dobra fabuła też mile widziana. Także magia, alchemia itp. Jak widzicie mam lekką ochotę na RPG ale nie wiem czy cokolwiek tutaj się znajdzie na tyle dobrego by mnie wciągneło. Jestem otwarty na wszystkie gatunki.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze. Będę wszystkim za nią wdzięczny :)
Serdecznie pozdrawiam
Rzecz jasna, dobre MMO wciągnie na bardzo długo, ale darmowych to ze świecą szukać, oczywiście to sprawa czysto indywidualna, bo np. ja nienawidzę WoWo podobnych gier ani samego WoWa. Od siebie polecam Borderlands, Gothis I i II (ale w to pewnie grałeś ) i Dead Space 1,2. Jak przypomnę sobie jeszcze parę godnych polecenia gier to wpiszę : ).
Jak nie masz cierpliwości to duże gry szybko odstawisz. Polecam świetną grę "Limbo". Bardzo wciąga i chce się cały czas iść dalej i dalej....
Sterowanie to strzałki i jeden klawisz.
"W grze wcielamy się w małego chłopca, który wyrusza w niebezpieczną podróż, żeby uratować swoją zaginioną siostrę. Bohater przemierza niezwykle dziwne, czarno-białe krainy, które, jak wskazuje sama nazwa gry, znajdują się na skraju samego piekła. Oczywiście na naszej drodze napotykamy na wiele śmiercionośnych zagrożeń – groźne potwory oraz zabójcze pułapki.
Twórcy postawili na rozbudowany model rozgrywki, operujący wieloma świeżymi pomysłami i koncepcjami znanymi z innych gier. Sednem zabawy jest więc system fizyki, który odpowiada za większość zagadek logicznych. Podczas przeprawy musimy też uważać na wiele niebezpiecznych i dobrze zamaskowanych pułapek. Niejednokrotnie trzeba działać bardzo szybko, co sprawia, że gra nie jest najłatwiejsza.
Zdecydowanie najciekawszym elementem Limbo jest niezwykle tajemniczy klimat, który twórcy uzyskali dzięki wykorzystaniu specyficznej oprawy artystycznej, operującej tylko odcieniami bieli i czarni oraz bardzo skąpym udźwiękowieniem (muzyki w grze praktycznie nie ma). To sprawia, że cała przygoda jest niezwykle intrygująca i niepokojąca, nawet mimo braku wyraźnie zarysowanych elementów fabularnych. "
https://www.gry-online.pl/gry/limbo/z6402#pc
No właśnie.... MMO to chyba jedyny gatunek którego bym nie chciał.
Nie potrzebuje odrywać się kompletnie od rzeczywistości i zniknąć w MMO.
Tylko zrobić sobie wakacje w innym świecie :)
W Limbo grałem :)
Mass Effect - cala saga...
Wspomniany Fallout: New Vegas;
Morrowind;
Skyrim;
Just Cause 2.
Max Payne 3, jest ogromna przyjemność ze strzelania, ciągle chce się iść dalej i poznawać dalsze losy naszego bohatera. Jak będziesz grał na najniższym poziomie trudności to gra nie sprawi Ci trudności.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, i to jeszcze tak szybko udzielone :) :*
no i tak...
Max Payne 3, Mass Effect, Skyrim, Fallout: New Vegas grałem.
Dungeon Keeper 2 i Just Cause 2 jakoś mi się nie podobają.
Co do Morrowind, Oblivion jakoś mnie nie wciągnął, Skyrim nawet tak.
Nie wiem, czy Morrowind będzie dobry ?
To Fallout 3 , zarąbista gra :D
Morrowind ok, ale jak dla mnie tylko z modami.
Morrowind - gra która wciąga okropnie. Trzeba mieć kupę wolnego czasu i cierpliwości. Jedno z największych rozbudowanych RPG, nawet bardziej od gothica. Nie ma tak jak w dzisiejszych grach na łapu capu - i już gra zakończona. Moje top 1 w rankingu RPG. Dodatkowo można wgrać moda który kolosalnie przybliża grafikę do obliviona. Ale żeby wciągnęła, trzeba poświęcić na nią całą uwagę a nie jednym okiem się gra a drugim ogląda Tv :)
Fallout NV - świetna gra, wciąga na długi czas.
Ja też polecam morrowind z dodatkami i różnymi modami http://elderscrolls.phx.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=11&func=select&id=11
Można się bawić bardzo, bardzo długo.
Witam, byłbym zainteresowany tym Morrowindem. Możecie mi polecić najepszy mod który poprawi grafikę ?
Widzę że jest coś jak morroskyrim ale nie wiem czy to coś już działa czy jeszcze nie.....
Morrowind Graphic Extender
http://www.morrowind.pl/morrowind/poradniki/morrowind-graphics-extender
tylko uważaj bo nawet na mocnych kompach potrafi przyciąć na wysokich ustawieniach. Musisz mieć dodatki Tribunal+Bloodmoon.
Jeśli niekoniecznie musi to być cRPG, to polecam Batman: Arkham City. Gra jest fajnie zaprojektowana, zawsze jest coś do zrobienia, kolejny lvl do wbicia (bo są bardzo proste elementy RPG), kolejny sekret do znalezienia.