Witam. Mam problem z Gornem. Mianowicie, uwolniłem go z rąk orków, którzy stacjonowali obok nawiedzonego miasta Gotha. I zniknął, przepadł. Nie mogłem do niego zagadać, bo cały czas słyszałem od niego: "Do zobaczenia", "Trzymaj się!" a to samo mówią NPC. Nie wiem czy to jakiś bug czy co, ale straciłem na niego tyle złota a wraz z uwolnieniem Gothy od demona zniknęli orkowie i Gorn. Czy ktoś wie gdzie on się "ukrywa"? I jeszcze jedno pytanie: Z kim mogę uwolnić Monterę? Kiedy zaatakuję jednego najemnika, reszta niewolników napada na najemników, ale niewolnicy padają po 3,4 ciosach, więc po paru minutach zostaję sam vs zgraja niewolników i orków (są jeszcze buntownicy, ale oni też zaraz giną). Mam powłączane Alternatywne SI czy coś takiego, to chyba zwiększa mi poziom inteligencji wrogów na większy, więc mam problem z 2 orkami wojownikami, a co dopiero całą zgrają. Poda mi ktoś dobry sposób? Z góry dzięki.
Wpisz komendę goto Gorn
Z kim mogę uwolnić Monterę?
Chyba kogoś się dało, ale nie licz na pomoc, i tak 95% będziesz musiał sam załatwić. Najlepiej wejdź na wieżę na wewnętrznym murze i zabijaj ich na schodach.
Co do Gorna to tylko tak jak pisał meelosh komenda. Mi też kiedyś zaginął, tyle, że już po wyzwoleniu Gothy. Dodałem go do swojej "drużyny" i miał iść za mną, ale nigdzie go nie było, chociaż cały zamek przeszukałem. No nic, opuściłem Gothę i poszedłem dalej. Ładnych parę godzin później, przedzierając się przez Nordmar usłyszałem jakieś krzyki. No zgadnijcie kto to był... Walczył z wilkami sobie, po czym jak gdyby nigdy nic podszedł do mnie i dalej za mną szedł.
Innym razem eskortowałem Vatrasa. Zaginął mi niestety gdzieś na pustyni, a ja, nie mogąc go znaleźć, poszedłem dalej. Nagle wyświetlił się napis, że zadanie nieudane czy coś takiego. Kilka godzin później wracam przez pustynię już do Myrthany a tu na wydmie, niedaleko gdzie zgubił się Vatras leżał sobie bezpański kostur maga. Zwłok nie znalazłem.