Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Gothic 3 CP 1.75 - zwiększenie rysowania terenu

29.04.2013 00:32
claudespeed18
1
claudespeed18
213
Wszechwiedzący

Gothic 3 CP 1.75 - zwiększenie rysowania terenu

Jak zwiększyć odległość rysowania drzew, roślin itd oraz postaci, wrogów, zwierząt? Mam G3 z zainstalowanym najnowszym CP 1.75 i odległość rysowania jest dość bliska, zwierzaki i przeciwnicy są nie więcej niż do 80-100m rysowani. Dodam że wszystko max co jest w opcjach. Czy to optymalna wartość dla tej gry i porawieni jej zmieni mocno framerate skoro wypuscili patch z taką niską odległością? Może nie powinno się zmieniać. Trochę to jednak odbiera piękna tej gry bo od samego początku widzimy odległe tereny zamazane i rysują się na bieżąco podczas biegu ;)

Wyjmowanie pochodni nadal chrupie w grze, to jest totalnie niedopracowany silnik...

Może lepiej zagrać w Risen, wiem ze zdania są podzielone ale mnie ta gra bardziej się podoba z demka. Wprost aż chcę w nią grać. G3 ma za dużo wszystkiego i nic nie cieszy jak w dawnych G1 i G2(też mam ochotę do niego wrócić), gdzie w każdej początek wprost oczarowywał i pochłaniał totalnie.

29.04.2013 00:57
.:Jj:.
2
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

Da się- pogrzeb w plikach .ini. Nie mam go zainstalowanego więc nie powiem jakie konkretnie wartości ale w sieci na pewno jest trochę poradników. Powinien wystarczyć dla zwykłego Gothica 3.

Na oficjalnym Forum gry jest sporo tematów poświęconych tweakom graficznym, swego czasu sporo tam siedziałem. Zerknij :)

Forum: Gothic 3 CP 1.75 - zwiększenie rysowania terenu