Witajcie
Mam nastepujacy problem - mam G2 NK, jako sam dodatek na CD, kiedys doinstalowalem go sobie do G2. Niestety, ale pozyczajac gre koledze ulegla uszkodzeniu plyta nr 3 do podstawki i nie dalo juz rady zainstalowac gry (gleboka rysa). Potem usunalem gre, bo kupilem G2 zlota edycja, wiec myslalem ze wszystko bede tam mial. Ale Zlota Edycja instaluje wszystko, czyli G2 razem z NK. A ja nigdy nie przeszedlem zwyklego G2, zawsze gralem z dodatkiem i to dodatek ukonczylem. I teraz mam pytanie - co zrobic dalej. Widze 3 mozliwosci:
- albo da sie w jakis sposob zainstalowac samo G2 jakims innym sposobem niz instalatorem
- albo sciagnac obraz 3 plyty (choc watpie, ze ktos wrzucilby do internetu akurat obraz tej wersji)
- albo odinstalowac dodatek, o ile to mozliwe
Bo nie zamierzam kupowac G2 po raz kolejny, mialem nadzieje, ze dzisiaj sobie pogram.
Ktos ma jakis pomysl ?
A po co w ogole instalowac samo G2 bez dodatku? Dodatek zawiera tylko dodatkową treść i wprowadza kilka poprawek, sam wątek głowny sie nie zmiena.
Miedzy G2 a NK jest jednak sporo roznic, glownie chodzi mi o poziom trudnosci, no a poza tym dluzsza fabula, ktora niejako zmienia dosc mocno gre.
spoiler start
Vatras nie pomoze nam z Okiem Innosa, dopoki nie pojdziemy do jarkendaru
spoiler stop
Zreszta nie tylko ja to widze, moze i racja, ze roznice sa niewielkie, ale jednak sa, podstawka dla mnie ma wiecej z jedynki.
Ale zdajesz sobie sprawę, że sam G2 jest po prostu.. ubogi? Rozwijasz do 100 siły bodajże, bo grałem wieku temu i kosisz wszystko, jest po prostu ZA ŁATWY. W NK na początku mozesz zginąc nawet od wilka, jeśli ktoś gra pierwszy raz, to ma tej grze problemy, gdy jeszcze nie wie co i gdzie, to jest po części magia nocy kruka, a do tego dodane mase rzeczy, typu tablice, nowa mapa, muszle (czy jak to się nazywało :P). Grając w czystego G2 poczujesz nudę i pustkę, bez sensu jest według mnie tak grać i szkoda tracić czasu, ja bym w to nie poszedł.
Normalnie na tym forum się tego nie popiera, ale od tego są torrenty i warezy ;). Jeżeli zapłaciłeś za grę, to z czystym sumieniem sobie ściągnij Gothic 2 (3CD) + Noc Kruka (1CD) i zainstaluj sam G2.
NK nie musze sciagac, bo mam CD na polce, ktore dziala bez zarzutu, a poza tym mam Zlota Kolekcje. Sprobuje poszukac zatem samego CD nr 3 do podstawki (pierwsze wydanie w grubym pudelku). Co chodzi o sam poziom trudnosci - ja doskonale wiem, ze G2 jest znacznie prostszy od dodatku, ale chodzi o to, ze nigdy nie przeszedlem podstawki, chcialbym zatem to nadrobic
A ja nigdy nie przeszedlem zwyklego G2, zawsze gralem z dodatkiem i to dodatek ukonczylem.
ale chodzi o to, ze nigdy nie przeszedlem podstawki, chcialbym zatem to nadrobic
Czekaj, bo nie rozumiem. Grałeś w GII z dodatkiem tak? I przechodziłeś ten fragment GII aby udać się na teren z dodatku a po skończeniu go kończyłeś grę zamiast skończyć GII? Mózg rozyebany. Czy może skończyłeś GII z dodatkiem? A teraz chcesz przejść samego GII bez dodatku? To przecież bez sensu...
Szymon, chodzi o to, ze normalnie tak w JEDNEJ paczce, to znajdzie sie spokojnie to 3CD + 1CD, ktore sa spakowane razem (i zamontujesz sobie to cd 3 w napędzie wirtualnym), ludzie inaczej tego nie pakują, bo nie ma sensu i nikomu sie nie chce z tym bawic. Padł mi kiedyś napęd, a że na tyle rzadko go używałem, ze nie kupowałem drugiego, musiałem kombinować :P