Denerwuje mnie steam, zawsze jak instaluję coś, to steam zawsze musi instalować DX, którego mam, często instaluje .NET fragmeworki, czy C++ redistibutables lub PhysX, które też mam. Dlaczego programiści są tak głupi i nie potrafią zrobić wykrywania, czy x rzecz jest już zainstalowana w systemie?
btw. przy okazji polećcie mi gry akcji lub rpg ze wspaniałą fabułą, gameplay może być marny, ale fabuła ma być super.
Jak masz to steam nic nie instaluje tylko sprawdza czy na pewno wszystko masz i instaluje tylko to co potrzebne.
Jak chcesz RPG to mógłbyś podać w co grałeś, inaczej będzie to strzelanie na ślepo.
Dobrą fabułę miał star wars KoTOR. Jak podasz w co grałeś to może jeszcze coś wymyślę.
Wszyscy są głupi!
Gothic II, Mass Effect, Planescape: Torment, Wiedźmin 2, Fallout, South Park: The Stick of Truth, jakiekolwiek Final Fantasy, Morrowind. Pozostali uzupełnią o więcej tytułów.
jakoś często DX instaluje mi z minutę może, a potem odpala się instalator c++ redistibutables lub czegoś innego z informacją, że już jest to zainstalowane i mogę dać REPAIR lub UNINSTALL chyba lub wyjść z instalatora. Zawsze wychodzę. Także steam nie wykrywa co jest instalowane i na siłę uruchamia instalowanie wszystkiego.
[3]
W Final Fantasy nie grałem i nie wiem czy warto, a w pozostałe gry grałem.
Ja jakoś mam wszystko aktualne i dawno nie widziałem pytania o instalację czegokolwiek od steama.
Może Drakensang, szczególnie polecam River of Time, ale w 1 też możesz zagrać.
Też nigdy nie zagrałem w żadne Final Fantasy, ale jakiś czas temu spróbowałem na X360, już nie pamiętam w którą część, i spodobało mi się bardzo. Szczególnie to jak się w to gra.
Baldurs Gate 1 i 2
Torment
Divine Divinity, Beyond Divinity, Divinity Original Sin
Icewind Dale 1 i 2
Neverwinter Nights 2
KoTOR 1 i 2
Wiedźmin 2 EE
Fallout 1, 2, 3, NV
TES 3/4/5
Fable 1
Bastion
Dungeon Siege 1, 2
Risen 1 i 2
Vampire the Masquerade Redemption i Bloodlines
Jak gameplay może by marny, ale chcesz dobrą fabułę to serio weź się za książki.
Szyszkłak -> Akurat tesy nie słyną ze specjalnie dobrej fabuły a to właśnie na nią stawia autor wątku.
[9]
Wziąłem się za książki kiedyś i do dziś zaliczam kolejne. W porównaniu z grami, mają tysiąckroć lepszą fabułę i dialogi.