Zastanawiam się nad zakupem Microlab Solo7 gdyż pokój z komputerem jest naprawdę niewielki gdyż jakieś 4x3m . Zależy mi na czystym brzmieniu z ładnym basem. Pakowanie tutaj Logitech Z-5500 nie ma chyba sensu. Ewentualnie Microlab FC-330 Może coś innego proponujecie ?
dysponujac budzetem w okolicach 1000pln zastanow sie moze nad jakimis "powazniejszymi" glosnikami. np Alesis M1 mk2 - BARDZO porzadne glosniki z REWELACYJNYM dzwiekiem - przy okazji maja przyzwoity rozmiar dla niewielkiego pokoju. Oczywiscie na 2 glosnikach uzyskasz "tylko" stereo...
Karta dźwiękowa niestety na chwilę obecną zintegrowana od stacjonarnego PC ewentualnie moja mp4 Sansa Fuze . Chciałem właśnie przeznaczyć jakieś 600-700zł . Tylko stereo a może aż :)
Microlab SOLO6C + Xonar DX.
Solo 7C będą za duże do pokoju 12m^2.
Inna sprawa, że w tych pieniądzach, można już szukać jakiś starych, kolumn podstawkowych i wzmacniacza do nich.
Solo6c nie będą zaś troszkę małe ? Z tego co widzę na zdjęciach nie są one raczej większe od mojej Biblii do 3ds maxa
Będą wystarczające. Basu na pewno im nie zabraknie, a 7C w takim pomieszczeniu mogą już dudnić.
Właśnie nie chce osiągnąć też takiego efektu dudnienia. Chcę taki bas jak na moich AKG K-518 jest taki hmm... "soczysty" . Dokupiłbym najwyżej sobie stojaki do tych SOLO6 gdyż i tak nie ma zbytnio gdzie ich postawić dlatego od początku proponowałem te 7 chociaż i one powinny być na uniesieniu by nie tłumić dźwięku