Szukam głośników 2.1 do komputera. Głównie do gier, czasami muzyki. Cena to max 350 zł, tańsze propozycje mile widziane.
Głośniki muszą być czarne lub czarno- srebrne oraz satelity nie mogą być bardzo duże bo nie zmieszczą się na biurko.
Edifier C2 Plus podobno dobrze grają.
Ja jestem wiernym wyznawcą głośników firmy Creative. Jeśli chodzi o jakość dźwięku, gdzie źródłem jest karta dźwiękowa, to nie mają sobie równych. Szczególnie subwoofery są świetne. Tylko jest jeden problem. Ta firma przykłada się do wszystkich komponentów poza pilotem. Gówienko do regulacji dźwięku, wyłączania oraz z portem na słuchawki, nadaje się na szmelc, a nigdzie nie kupisz osobno takiego pilota. To jest jakiś sposób tej firmy na ograniczenie żywotności sprzętu bez utraty jakości i brzmienia. Rozwiązaniem jest nie używanie pilota, wyłączanie głośników z kontaktu, ustawienie głośności i regulacja jej już tylko softwerowo, przez system. W ten sposób mozna mieć sprzęt na lata. Moje mają 8 lat i dają aż miło.
A jak z wykonaniem głośników firmy Edifier bo z tego widzę to chińszczyzna?
I jak się sprawują tańsze modele tej firmy?
[6] Ja Ci nie powiem bo sam nie miałem z nimi styczności, ale kiedyś jak stałem przed wyborem głośników rozważałem właśnie je i prawie na nie postawiłem (wybrałem tańsze 2.0). Wszelkie opinie zasięgnąłem wtedy z neta i wychodziło na to że są dobre w tej cenie.
Ja mam Logitech X-530 na jednym ze stanowisk. Co prawda to 5.1, ale w cenie się obecnie mieszczą.