Witam,
potrzebuję głośników do komputera 2+1 do ok. 250zł. Czytałem trochę na sieci, ale większość polecanych modeli można już dostać tylko używane na allegro. Szukam czegoś "dobrego" za tę cenę. Przeznaczenie: przede wszystkim gry komputerowe, potem filmy, potem muzyka (jazz, rock). Pytanie kieruję do ludzi obeznanych - ludziom polecającym swoje głośniki, bo akurat takie mają, bardzo dziękuję :)
Orientuje się ktoś w tym temacie?
To ja, o ile reksio pozwoli, też się podłącze. Ja również poszukuję zestawu 2.1, tyle że może ciut tańszego (nie więcej jak 200zł). Zdecydowanie najbardziej interesuje mnie jakość odtwarzania muzyki (także rock, jazz, blues i pochodne). Niestety nie mam jakieś powalającej karty dźwiękowej, jest to Sound Blaster Live! (bodaj ct4830). Więc nawet nie wiem, czy warto do tego kupować dobre głośniki. W każdym razie, chętnie posłucham opinii, może szarpnę się też na nową dźwiękówkę.
http://www.skapiec.pl/site/cat/50/comp/1281819
http://www.skapiec.pl/site/cat/50/comp/1084417
Dla obu panów.
Choć w obu przypadkach, lepszym wyjściem były by słuchawki- za 200zł, już się kupi coś w miarę porządnego.
Nie dalej jak w zeszłym tygodniu kupiłem głośniki Logitech Z313. Za cenę poniżej 150zł jestem bardzo zadowolony z wyboru. :-)
W tej cenie głośniki raczej dobrej jakości dźwięku nie dadzą, chyba że jakieś wyszukane używki, ale raczej tego nie poszukujecie?
Słuchawki odpadają, bo od urodzenia jestem głuchy na jedno ucho. True story :)
Drogi sprzęt mnie nie interesuje, nie widzę różnicy w dźwiękach na drogich sprzętach i kolejnych modelach. Chcę mieć po prostu jako taki zestaw znośny dla mnie i dla ludzi, którzy w pokoju się znajdą. Te Microlaby prezentują się fajnie, choć ludzie narzekają na za krótkie kable i słabe wysokie tony (cokolwiek to znaczy).
No to w takim razie, takie jak podał HumanGhost czy te Microlaby i będzie ok. W tym przedziale cenowym nie ma co się za bardzo zastanawiać.
podawalem juz wiele razy - podam jeszcze raz. Szczerze polecam starsza konstrukcje - Samsung SMS-5100 - na allegro mozna dostac w okolicach 50 pln. Rewelacyjny zestaw, gra czysto do ok 95% skali wzmocnienia, sliczny miekki basik. Kolumny sa drewniane. Za ta cene ...
p.s.
mam 2 takie zestawy - w domu i w pracy ( i jeszcze dlugo nie zamierzam z nich rezygnowac )