Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: GIERCOWNIK # 614 - ATOMFALL

03.04.2025 12:12
mrjohhny
1
7
mrjohhny
223
Amoniak Vas Here
Image

GIERCOWNIK # 614 - ATOMFALL

Gra akcji FPP z elementami RPG i survivalu od studia Rebellion (Sniper Elite), która nasuwa skojarzenia z seriami STALKER i Fallout. Atomfall przenosi nas do alternatywnego 1962 roku, do skażonej radioaktywnie strefy w Wielkiej Brytanii.

Audycje znajdziemy pod adresem : http://prk24.pl/player-rk
ATOMFALL>https://www.gry-online.pl/gry/atomfall/ze6a3d
O nagrodach dowiemy się na stronie jak się pojawią :).
http://www.prk24.pl/27517412/giercownik

Poprzedni wątek jest tu ->https://www.gry-online.pl/forum/giercownik-613-assassins-creed-shadows/z8fec5b3?N=1
Giercownik to cykliczny wątek niejedynej audycji radiowej o grach w Polsce ;)
Możesz jej słuchać w każdy piątek ok. 17.30. tu - >
http://www.radio.koszalin.pl/pl/page/dod/sluchaj-online.html
czyli na antenie Polskiego Radia Koszalin.

Nagroda główna w naszym konkursie, to z reguły gra-bohaterka wątku !
Wygrywa ją osoba, która udzieli poprawnej odpowiedzi na pytanie konkursowe i trafi swym mailem w odpowiednie miejsce.
Wiadomości (email-e) wysyłamy do godziny 10:00 następnego dnia (najczęściej sobota).
Nagrody dodatkowe (jeżeli są), to najczęściej przeróżne gadżety !
Wędrują one do osoby, która najlepiej (IMO) wywiąże się z zadania specjalnego postawionego w wątku,
lub pierwsza odpowie w wątku na pytanie w KGB czyli Konkursie Gola Błyskawicznym.

Odpowiedź do konkursu głównego powinieneś wysłać tu - > [email protected]
W mailu (jednym dla jednego miejsca zamieszkania) wpisz Imię, Nazwisko i adres.
Maile niepełne nie będą uczestniczyć w konkursie. Możesz też wpisać Nick z GOL-a. Jeśli takowy posiadasz oczywiście ;)

post wyedytowany przez mrjohhny 2025-04-03 12:13:07
07.04.2025 14:27
mrjohhny
2
4
odpowiedz
mrjohhny
223
Amoniak Vas Here

Zapraszam do głosowania :

1. Fallout 1 – najlepszy klasyczny RPG i klimat starego postapo/Dla fanów klasycznych RPG najlepszy jest Fallout 1. To od niego wszystko się zaczęło i już wtedy miał niesamowity klimat zniszczonego świata. Widok izometryczny, tury w walce i dokładne zarządzanie statystykami dają pełną kontrolę. Gra ma świetnie napisane dialogi i mroczniejszy klimat niż późniejsze części. Wybory są brutalne, a świat nie przebacza błędów – to prawdziwe postapo. Fajnie też, że można skończyć grę na różne sposoby, nawet bardzo szybko. Dla mnie to najbardziej klimatyczna i dojrzała część całej serii.I efekt strzału po minigunie,złoto samo w sobie

2. Fallout: New Vegas – najlepszy pod względem fabuły i wyborów
Dla mnie najlepszy Fallout to zdecydowanie New Vegas. Ma genialną fabułę, pełną polityki, wyborów i moralnych dylematów. Można stanąć po stronie różnych frakcji albo po prostu wszystkich zdradzić i działać dla siebie. Każda decyzja naprawdę wpływa na świat gry i zakończenie. Świetnie napisane postacie, jak Boone, Veronica czy Mr. House, zostają w pamięci. Do tego pustynny klimat i muzyka nadają grze unikalny klimat. New Vegas to idealny miks RPG i postapo – dla fanów rozbudowanych historii jest to jedyna opcja Falloutowa

3. Każdy napisze że dwójka to będę oryginalny,Fallout: Tactics jest moją ulubioną grą z serii, chociaż wielu fanów nie docenia jej tak bardzo, jak innych części. To strategia turowa, co sprawia, że sposób rozgrywki jest zupełnie inny, ale także bardzo wyjątkowy zarazem. Możliwość dowodzenia drużyną i walka z przeciwnikami w bardziej planowany sposób daje poczucie kontroli. Gra jest pełna taktycznych wyzwań, które wymagają nie tylko siły, ale i sprytu. Sama historia nie jest aż tak ważna, ale klimat i atmosfera Fallouta są tam doskonale odwzorowane.Do tego wielkie kroczące pająków mech,co może być lepszego...pewnie Fallout Tactics 2

4. Moim faworytem od zawsze jest "Fallout 4"i trochę 2. Głównie za to, jak rozbudowane zostało tworzenie bazy, które stało się jednym z najciekawszych dla mnie elementów rozgrywki. Oprócz tego, nowoczesna grafika i animacje wprowadziły grywalność na wyższy poziom, czyniąc grę jeszcze bardziej wciągającą. Fabuła o poszukiwaniach zaginionego syna i odkrywaniu tajemnic miasta była pełna emocji i nawet znośnych questów. System walki, dzięki dodaniu broni palnej i modów, stał się bardziej dynamiczny i satysfakcjonujący.i start w pełnym pancerzu robi robotę na długo

5. "Fallout 3" to zdecydowanie moja ulubiona część. Gra wprowadziła mnie w świat post-apokaliptycznego Wastelandu, co było czymś zupełnie nowym i ekscytującym,w porównaniu do dwójki która była 2d. Wspaniale zaprojektowana stolicą, Waszyngtonem, pełna ruin i tajemnic, przyciągała mnie do odkrywania każdego zakamarka. Historia o poszukiwaniach ojca i walce o "wodę życia" ma silny emocjonalny ładunek. System dialogów oraz wybory moralne były równie angażujące i pozwalały na głębsze zanurzenie się w świecie gry. Do tego SKIBA w radiu :)

6. Moja ulubiona część Fallouta to "Fallout: New Vegas". Uwielbiam ją za świetnie rozbudowaną fabułę i decyzje, które naprawdę mają wpływ na rozwój gry. Mapa jest ogromna i pełna różnorodnych lokacji, które sprawiają, że każda podróż jest inna. Dodatkowo, postacie są świetnie napisane, z unikalnymi motywacjami, które zmieniają sposób, w jaki postrzegasz każdą z frakcji. To, jak wiele różnych ścieżek możesz wybrać, aby rozwiązać główny konflikt, czyni grę wyjątkową.najlepsza część ever!!!!!

7. Fallout 2 -Gra the best dla mnie. Świat po wojnie wygląda tak jakbym sobie to wyobraził.pojazdy zniszczone bez paliwa,
wszędzie piasek,brak wody i ludzi,pojedyncze osady z małymi z dykty domkami,do tego flora i fauna która poluje na mnie.
Szczury i skorpiony wielkie jak koń,do tego mutanci...a to dopiero pierwsze 5min Fallouta 2.

post wyedytowany przez mrjohhny 2025-04-07 14:28:51
07.04.2025 14:57
anastazja1979
3
1
odpowiedz
anastazja1979
123
Pretorianin

Czy w 3D czy klasycznie 2D -Fallout to jednak Fallout-4

07.04.2025 15:15
kermit73
4
1
odpowiedz
kermit73
41
Centurion

5

08.04.2025 05:09
👍
5
1
odpowiedz
Webar91
27
Chorąży

Czworeczka

08.04.2025 14:56
MoebiusTF
6
odpowiedz
MoebiusTF
59
Centurion

3-Fallout jest tylko jeden :)

08.04.2025 15:03
claudespeed18
7
odpowiedz
claudespeed18
213
Wszechwiedzący

Nie brałem udziału jeszcze ale czy konkurs dalej trwa czy nie to najlepiej pasuje odpowiedz:

1. Fallout 1

08.04.2025 15:09
kominiarz1984
😜
8
odpowiedz
kominiarz1984
89
Pretorianin

Spory rozrzut FALLOUTÓW na m2 -2

post wyedytowany przez kominiarz1984 2025-04-08 15:09:59
08.04.2025 19:50
9
odpowiedz
Lucyfer89
137
Lucek

3

08.04.2025 20:19
Entarof
10
odpowiedz
Entarof
52
Centurion

głos oddaje na IV

09.04.2025 18:58
PIL
👍
11
odpowiedz
PIL
264
VoiceMaster

Czołem ;)

Jak nietrudno policzyć, wygrała opinia nr 4 -> paulina2011@ ...
Gratulacje!

W piątek najprawdopodobniej
https://www.gry-online.pl/gry/commandos-origins/z45ee5

10.04.2025 14:44
mrjohhny
12
odpowiedz
mrjohhny
223
Amoniak Vas Here
Forum: GIERCOWNIK # 614 - ATOMFALL