Siemka. Krótkie pytanko. Mam płytę ASUS P6T i na niej są 2 złącza PCI-e x16. Mam aktualnie GeForce GTX260, ale za miesiąc mam urodziny i chciałem sobie kupić nowszego GTX 560 Ti i moje pytanko jest takie - czy da się zrobić, żeby moja aktualna karta służyła tylko i wyłącznie do obsługi tego trybu PhysX, a 560 do normalnych obliczeń graficznych? Płyta główna obsługuje SLI. Z góry dzięki za pomoc.
P.S. Na zasilaczu 800 Wat to powinno działać co nie?
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
PhysX a SLI to dwie rozne rzeczy. W panelu nVidii ustawiasz sobie, ktora karta ma byc tylko od PhysX.
Podaj resztę sprzętu i dokładną markę i model zasiłki.
Coś takiego można zrobić, można nawet zrobić coś takiego z połączenia Radeona z GF'em :P
Mam i7 D0 920, do tego 6GB Corsair XMS3, chłodzenie wodne Corsair H50, no i zasilacz, na którego już nie miałem za dużo siana wiec jest taki:
Hi-Power Black 800W 14cm Blue LED Fan PSU - 20+4pin 4x SATA 4x PCI-E
nagytow <--- A powiedz bo troszku jestem w plecy z tym PhysX-em, swego czasu miały być karty z jakimś specjalnym chipem Ageia czy coś, czy teraz już każda karta graficzna obsługuje PhysX tak samo sprawnie?
@Mack5
Z tego co pamiętam to od serii 8xxx GT karty mają PhysX'a, więc GTX 260 na pewno powinien działać.
Co do zasilacza to ta marka mi nic nie mówi... Podaj w razie czego ile daje Amperów na Linii/Liniach 12V.
PS :
Dobra sprawdziłem i Twój zasilacz robi marka Sirtec. Robią oni też m.in. ModXStreama dla OCZ, czyli jest to dosyć przeciętny producent... Teoretycznie powinien dać radę, ale przez jaki czas tego Ci nikt nie powie ;p.
Swojego czasu dysponowałem dwoma GTX 275 no i troszkę się nimi bawiłem, to w SLi to w Physx. To ostatnie testowałem w dość popularnej grze jaką jest Mafia 2 i powiem szczerze, efekt imponujący. Na jednym GTX275 Mafia2 na max. 1680x1050 chodziła 25-30fps (z Physx) Kiedy ustawiłem drugiego GTX 275 jako kartę dedykowaną do Physx fps wskoczył na wartości 45-60
Tyle co chciałem dodać od siebie w tym temacie;)
Nie powinieneś mieć żadnego problemu z Physx, również zasilacz nie powinien stanowić problemu, lecz podaj jeszcze tabliczkę znamionową swojego zasilacza