Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Galaxy Ace 2 - wiele problemów związanych z pamięcią urządzenia

14.02.2015 21:55
MiltenFR
1
MiltenFR
7
Legionista

Galaxy Ace 2 - wiele problemów związanych z pamięcią urządzenia

Witam, chciałbym wiedzieć, co takiego mam zrobić, żeby w 100 % pozbawić się problemów, które dosłownie żyć mi nie dają na moim telefonie. W zasadzie są to dwa główne problemy:
- W folderze DCIM/.thumbnails tworzy się plik o nazwie .thumbnails (i tu jakieś cyferki), który zapycha mi dosłownie całą pozostałą pamięć na telefonie. Plik sięga rozmiarów nawet 1 GB
- Nawet jak usunę ten plik i mam kupę miejsca na telefonie jak i na karcie, nie mogę zainstalować żadnych aplikacji, gdyż te dalej uparcie twierdzą że miejsca nie ma.

Chciałbym po prostu wiedzieć co krok po kroku należałoby zrobić.

14.02.2015 22:05
2
odpowiedz
zanonimizowany561661
45
Senator

Samsung Galaxy Ace 2
ma
Pamięć wbudowana :4 GB
Pamięć RAM :768 MB

A na przykład
Samsung Galaxy S4
Pamięć wbudowana :32 GB
Pamięć RAM :2 GB

Moim zdaniem twój problem polega na tym że masz stary telefon który już w chwili premiery miał za mało RAM, a teraz jest jej z pewnością za mało.
to tak jak z PC, kupując taniego PC nie spodziewaj się że za dwa trzy lata będą na nim chodziły nowe aplikacje.

Na mój gust to 1,5 GB RAMu to minimum na telefon z Androidem.

15.02.2015 00:11
eJay
3
odpowiedz
eJay
253
Quaritch

gameplay.pl

Sam miałem jeszcze do wczoraj ten model i to już jest staroć, który nie nadaje się do pracy z Androidem. Kilka tygodni temu próbowałem ratować sytuację instalacją customowego KitKata 4.4, ale po 4-5 dniach pojawiły się tradycyjne lagi i powolne działanie aplikacji.

nie mogę zainstalować żadnych aplikacji, gdyż te dalej uparcie twierdzą że miejsca nie ma.

Spróbuj zainstalować CWM, uruchomić go przy starcie i zastosować wipe cache/dalvik cache. Czasem pomaga, bo system mimo usunięcia danych widzi jakimś cudem "duszki" aplikacji.

15.02.2015 00:22
4
odpowiedz
zanonimizowany1015918
9
Generał
Forum: Galaxy Ace 2 - wiele problemów związanych z pamięcią urządzenia