Franko - legenda polskiego gamingu powraca
Aha nie damy się nabrać :D Zapomniałem co to za dzień :D
Żart żartem, ale swoją drogą brakuje mi trochę gier w stylu Double Dragon czy Vendetta.
Dziś ten piękny dzień w roku, kiedy nie wierzy się w żadną informację, jaką się przeczyta w sieci... Do boju GOL! :)
Haha franko. Olek! Epic pamietam do dzis przeszedlem to na amidze. Moja głowa! Moja głowa!
Gdyby nie filmik Von Zay-a ( DOOM STARCÓW z tą grą ) to był bym się nabrał xd!!!
Wprost nie mogę się doczekać !!! Oryginalny Franko był wspaniałą polską bijatyką umiejscowioną w typowym polskim "zadupiu" czyli moje rodzinne miasto. Super !!! Franko HD do boju !!
@EgonBnody A właśnie - co z DOOMem Starców? To był bardzo fajny cykl. Powróci?
Nowe odcinki są cały czas emitowane na gaminator.tv
No tak dzisiaj 1 kwietnia. Ale szkoda, bo bym sobie zagrał, oryginał jeszcze w szafie leży, ale Amigi już nie mam.
@babuniamegazorda
Ogromne dzięki za informacje, nie mogę uwierzyć, że przegapiłem 3 miesiące materiałów! :)
Czy w pierwotnym Franko nie było przypadkiem możliwości rozjeżdżania dresów Fiat'em 126p?
I te auta na parkingach... Syrena 105, Star 200, ZAZ Tavria, mogliby zrobić jakieś kombo z ciśnięciem dresa w samochód. :) Ale ten kanciaty 126p i rozjeżdżanie dresów musi być!
jaxon - nie chciał byś sprzedać swojego franko :)? Jak coś to jestem zainteresowany
..nabrałem się ;) ale to dlatego, że z nostalgią pomyślałem o czasach jak z kumplem nocami graliśmy na amidze ;) ...
Niby żart ale chyba każdy pamięta w tamtym roku informacje o produkcji polskiej gry muzycznej Music master Chopin, która była zapowiedziana 1 kwietnia i wtedy tez sporo osób (w tm ja) myśleli ze to żart
Na początku zaskoczenie i niedowierzanie, ale dwie sekundy później, zanim dobrnąłem do końca pierwszego akapitu, skojarzyłem - no tak, przecież dziś pirma aprillis:> Franko katowałem na amidze jak wyszedł w '94. "Spadaj, spadaj pier***o. Spoko. Let's go!".
W sumie wszystkie dzisiejsze newsy można sobie odpuścić.
hahaha to nas wrobiliście, a zdjęcie jest z Urban Reign tylko ktoś na ściance walnął solidarność xD
Fajnie by było , pod warunkiem że zostawili by też oryginał z Amigi. BTW. Nie wiem czy dziś przerszła by gierka o naparzaniu emerytów :P. Jedna plansza mogła by się rozgrywać np. na Krakowskim przedmieściu - Franio w roli obrońcy krzyża !!!
Tak, jasne :P Doom starców mi się przypomniał BTW :)
Edit: Solidarność na drugim obrazku :D
Oj słabe i przewidywalne te wasze żarty, wolałbym coś w stylu girls online, jak kiedyś :P
Hehe.
W to się grało i to jeszcze w starym XX wieku na Amidze.
,,Spadaj pierdoło'' lub ,,nie po rękach''.To były teksty ;
Raczej to będzie słaba gra,choc damy im szansę.
Szkoda,że to prima aprilis apropos ;
znowu żeście mnie nabrali jak dziecko
BTW ktoś wie jak odpalić franko na win 7 ??
Ściągnij DosBox'a i uruchom grę w tym programie.
mam nadzieję, że Franko znów zagości na ul. Rydla w Szczecinie :P
dzięki g0tcha działa tylko trochę mały obraz ale przemieniłem w systemie na 800/600 i trochę większy