Forza Motorsport 7 - wywalanie do pulpitu
Witajcie.
Mam problem z grą Forza Motorsport 7. Gra w losowych momentach wywala do pulpitu - albo podczas ładowania wyścigu, albo w menu, albo podczas trzeciego okrążenia.
Zauważyłem, że tuż przed "wywaleniem" ilość zżeranej pamięci RAM zbliża się do maksimum. Więc może w tym jest problem. No, ale żeby 12 GB RAM-u było za mało do tej gry?
Dlatego mam pytanie - czy zakup dodatkowego 4GB RAM-u coś pomoże w tej sprawie? Przy 16 GB gra chyba już nie powinna się sama wyłączać?
Nie sądzę żeby to był problem, ja mam 8gb RAM i FORZA M7 nigdy mi do pulpitu nie wywaliła.
Głupio to zabrzmi ale wyłącz mikrofon w dźwiękach systemowych.

Tutaj mam wyłączyć? ->
Bo i tak nigdy nie używałem mikrofonu, zresztą mam go też wyłączonego w opcjach prywatności.
Tak, tutaj.
Z jakiegoś niezrozumiałego powodu mikrofon powoduje crashe Forzy i to każdej z MS store.
Może też pomoc reinstalacja.

Niestety, ale guzik to pomogło.
Gra znowu wywaliła do pulpitu.
Zresztą, zobacz wykres na screenie obok.
Gra w maksymalnym momencie zużywała 11,5 GB RAMu. Ten ostry skok w dół na tym wykresie wystąpił tuż po wyłączeniu się gry.
Ale dziwi mnie to, że Forza Horizon 4 działa zdecydowanie lepiej - ani razu nie wywaliła mnie do pulpitu oraz zużywa mniej pamięci. Trochę to dziwne, biorąc pod uwagę że czwarta część Horizon jest nowszą grą niż siódma część Motorsport.