Czy to prawda, ze SE wysłał kod z gra tylko do wybranych redakcji? Wiele znanych redakcji nie dostało gry, jak jest z golem?
Tylko osoby, które pozytywnie opinie wystawią. Dostaną produkt. Square Enix sugeruje, że firma nie wierzy w sukces swojej nowej marki. Demo rynku nie zawojowało. Do tego kiepska komunikacja z bazą potencjalnych graczy i dorzucanie znienawidzonego przez nich zabezpieczenia raczej nie pomogą Forspoken osiągnąć sukcesu… Wydaje się, że im bliżej premiery, tym więcej osób zniechęca się do nowej marki.
gra będzie miała okolice 80% na MC więc chcą aby na premierę było to tyle a nie mniej ;)
No właśnie problem polega na tym, ze może być wszędzie ponad 80 jeżeli będą sobie wybierać sami recenzentów.
Jakaś osoba z "branży co ma kontakty" to mogłaby napisać co Square enix wyrabia, bo w ostatnim czasie od sprzedania zachodnich studiów i marek i dostania kasy to wg. mnie dużo gier wydali w krótkim okresie czasu, ale nie są one w "lidze AAA", i Forspoken wg. mnie też nie jest w tej lidze AAA, jedyny szum reklamowy mają przez bycie exem konsolowym na konsoli ps5, bo na pc normalnie dostepna
Skoro nie będzie recenzji to portale mają szanse na recenzje/czy wiadomosc-recenzje-blog/ Neptunia: Sisters VS Sisters, która ma taką samą datę premiery- 24 stycznia 2023-
A moze sobie portale odbiją brak gry minusami przy recenzji FF16?
Dopiero teraz zauważyłem, ze gra wykorzystuje "assety" z Agnis Philosophy -tech dema
https://youtu.be/-8syRQaQ_fg?t=59
szczególnie to widać po czerwonych szatach magów oraz złotych bransoletach- a takie obiekty są w Forspoken
ciekawe czy Forspoken było w "development hell"
np. jakość wykonania twarzy głównej postaci w zwiastunach jest znacznie lepsza niż postaci pobocznych, tak jakby ktoś to robił z zamysłem, że wszyscy będą mieli maski poza główną postacią. no chyba, ze chca pokazać, ze jest z innego swiata
A w sumie czy gra nie jest za mocno "zachodnia" skoro rezygnują z zachodnich studiów? moze wydają co mają gotowego , a po premierze dlc, cos zrobia z studiem Luminous