Formula 1 i pad. Czy jest sens ?
Cześć,
takie szybkie pytanko do osób doświadczonych z graniem na padzie. Ostatnio zakupiłem sobie pada do pc (MS X360) i zastanawiam się jako fan formuły 1 czy gry w stylu Formula 1 2012 (lub nowa 2013) jest grywalna na padzie ? Wiem, że na klawiaturze praktycznie granie jest bezsensu, ze względu na brak analogów, ale jak sprawa wygląda w przypadku pada do takiej gry ? Czy jest możliwa wygodna i w miare precyzyjna zabawa, czy niestety tylko kierownica, bo inaczej będę się tylko męczył ?
Oczywiście. Grałem w Shifty, Forze i PGR 3-4 na padzie od X360 i miałem zawsze masę zabawy. Przeszkadza trochę że nigdy nie bawiłeś się w ścigałki na padzie i ciężko stwierdzić na ile ci się to spodoba. Niemniej pisząc z własnego doświadczenia: warto!
PS. Pobierz demo poprzedniej części na Steam http://store.steampowered.com/app/208500/ i przekonaj się samemu, nie wiem na ile zmienili model jazdy względem poprzedniczki, ale zawsze to jakiś punkt odniesienia.
Dzięki ! Muszę się szybko zdecydować, bo można w dniu premiery dostać F1 2013 za ok. 75 zł, świetna okazja ;)