Witam, otóż posiadam komputer z zainstalowanym systemem Windows XP, posiadam również zarejestrowany klucz do niego. Nie posiadam niestety oryginalnej płyty z Win XP, ale mam za to "oryginalną kopię od kolegi" systemu win 7. Czy jeśli zainstalowałbym win7 i użył tego klucza to czy z punktu prawnego byłby legalny.
Jasne - formatuj śmiało - na pewno wszystko się uda. Wszystko jest całkowicie legalne.
Powodzenia.
Dzięki
A gdybym skombinował nieoryginalną płytę z XP?
Ale chcesz użyć klucza z Win XP do Win7?
Jakby to było takie proste, to myślę, że każdy by wolał kupić keya do XP żeby zainstalować Win7, bo by było taniej.
Nie, takie coś nie działa.
[7] - Dzięki za odpowiedź, panowie z [2] i [3] już mi wyjaśnili, nie musisz się panoszyć...
A gdybym skombinował nieoryginalną płytę z XP?
Byś musiał skombinować taką płytę na której byłby pasujący Service Pack do Twojego klucza (czyli SP1, SP2, SP3, bądź RTM)
Ehhh... Niestety mam tylko naklejeczkę na obudowie z certyfikatem i kluczem na której zbyt wiele nie pisze..
ja nei wiem, jak można zgubić płytę. Z Windowsem/Officem/Adobe CS itd. w szczególności...
To sobie oblicz kiedy był kupowany komputer, a kiedy dane Service Packi wychodziły, zapewne będzie to SP2 lub SP3
ja nei wiem, jak można zgubić płytę. Z Windowsem/Officem/Adobe CS itd. w szczególności...
Nigdy żadnej płyty nie zgubiłem, bo jej nie miałem... Dorwałem PC z Niemieckim Win XP i masą dziwnych zdjęć, przydałby się format a chcę zachować legalność. Niemcy są nienormalni, BTW...
To sobie oblicz kiedy był kupowany komputer,
Niestety nie znam jego przeszłości...