Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Football Manager 2012

03.07.2012 00:48
1
Dwejd
20
Chorąży

Football Manager 2012

Witam!
Ostatnio zacząłem grać Wolverhampton, ale nie potrafię dostosować tam odpowiedniej taktyki. Chciałbym kupić też kilku młodych i dobrych piłkarzy, którzy rozwiną się w miarę szybko i będą decydować o sile zespołu. Mam do dyspozycji 10 mln, także kogo polecacie?

03.07.2012 14:21
mgr. Kuba
2
odpowiedz
mgr. Kuba
159
-

Yaya Sanogo - 19lat, napastnik, trzeba zapłacić koło 3mln euro ale jest świetny, zazwyczaj potrzebuje kilku miesięcy na aklimatyzacje w klubie a potem już ładuje gole bez przerwy. Sprawdzałem go w wielu ligach/klubach i za każdym razem gra tak samo dobrze.

Carlos Fierro - 17lat, napastnik, młodziutki meksykanin potrzebuje trochę czasu na ogranie się (min. 1 sezon) ale jak się rozwinie masz najlepszego napastnika w grze, zawsze i wszędzie ściągam go do siebie.

Robert Lewandowski :)

Fernando Canesin Matos - 20lat, ofensywny pomocnik może grać na bokach i jako ŚŃ, grając PSG sprawdzał się świetnie, wygryzł ze składu Pastore.

Marco Verratti - 18lat, środkowy pomocnik z dużą techniką, duża błyskotliwość i kreatywność, zbyt dużo szans w PSG mu nie mogłem dać bo miałem innych pomocników w dobrej formie ale w 10meczach ligowych 3bramki i 2asysty.

Roberto Soriano - 20lat, środkowy pomocnik, gorszy od Verratti'ego ale z tego co pamiętam dawał sobie radę w wielu klubach.

Gabriel Silva - 20 lat, lewy obrońca, będzie z niego nowy Dani Alves tylko że po lewej stronie. Kupiłem go na początku jako zmiennika dla Maxwella (PSG) ale to jednak były gracz Barcelony stał się zmiennikiem.

Lionn - 22lat, prawy obrońca, można go wyjąć za 200tyś a moim zdaniem warty jest kilka milionów. Sprawdzony jak na razie tylko w Legii ale jestem pewny że sprawdzi się w lepszej lidze, podobny zawodnik do wymienionego Gabriela Silvy.

Kurt Van Dooren - 33lat, środkowy obrońca, mieli być młodzi ale jeśli potrzebujesz obrońcy bierz jego, jest bez kontraktu więc do wyjęcia za darmo a wszędzie gdzie go sprawdzałem (PSG, Porto, Legia, Tottenham) grał bardzo dobrze ale musisz koło niego postawić szybszego obrońce bo inaczej mogą być kłopoty. Strzela dużo bramek z rożnych.

Bramkarze: ter Stegen, Robert Zieler, Kevin Trapp, Asenjo, Guaita.

Jakbym pogrzebał w grze to bym znalazł więcej zawodników ale w tym momencie mi się nie chce a stąd na pewno coś sobie znajdziesz :)

03.07.2012 15:46
3
odpowiedz
Dwejd
20
Chorąży

Dzięki za piłkarzy. Na pewno z nich skorzystam, a taktykę jakąś możecie mi polecić?

03.07.2012 16:18
mgr. Kuba
4
odpowiedz
mgr. Kuba
159
-
Image

Ja zazwyczaj ustawiam się tak ->
I zazwyczaj nie mam sobie równych :)

Jeśli chodzi o napastników to najlepiej środkowy/kompletny napastnik i cofnięty napastnik, ew. dwóch jako środkowi/kompletni napastnicy.
Skrzydłowi jako schodzący napastnicy.
Jeden pomocnik to środkowy pomocnik - wsparcie, drugi to pomocnik odbierający piłkę - obrona.
Boczni obrońcy jako boczni wysunięci obrońcy - wsparcie oraz dwóch środkowych obrońców - obrona.

I przy okazji, masz tu wątek dotyczący gry: https://www.gry-online.pl/forum/wiesci-z-lawki-trenerskiej-cz-79/zaafc8c5?N=1#ostatni

Forum: Football Manager 2012