Zainstalowałem Steama na dysku SSD, a do gier zawsze wybieram HDD, odziwo wiele GB wchodzi na C. Czy da się to normalnie przenieść?
Skorzystałem z http://technologie.gazeta.pl/technoporady/1,120791,11006236,Steam___jak_zmienic_folder_pobierania_.html
Ostatnio zainstalowana gra się przeniosła, dema także, ale reszta jest nieaktywna z opcją "Instaluj".
A po kiego grzybka ci Steam na SSD skoro gry chcesz trzymać gdzie indziej? Żeby się o 5 sekund szybciej uruchamiał? Srsly?
Przeinstaluj Steama, zachowując sobie folder "steamapps". I tyle.
A z ciekawości - dlaczego nie zainstalowałeś go na hd0? Steam pobiera pliki instalacyjne do swojego domyślnego katalogu.
Nie znałem Steamu.
Co dalej po "Ostatnio zainstalowana gra się przeniosła, dema także, ale reszta jest nieaktywna z opcją "Instaluj"."?
[7] Miałem zainstalowanych już kilka gier, po przeniesieniu ostatnia jest tylko ostatnia gra.
Dodam, że po przeniesieniu i uruchomieniu Steam się zaktualizował, guard chciał ponownego potwierdzenia.
Ja nie bardzo wiem co tam u ciebie na kompie siedzi.
Jezeli wszystko masz w steamapps to po przeniesieniu folderu powinno być nadal widoczne jako zainstalowane. Jesli miałeś porozrzucane to nie wiem.
Przeniosłem folder Steam.exe i folder Steamapps. Po przeniesieniu liczba GB się zgadza, ale w Steamie jest napisane przy wszystkich przednich (poza ostatnią grą i demami) "Instaluj". Być może trzeba kliknąć, to kwestia "odświeżenia"?
Przed operacją zrobiłem także kopię Steamapps.
Dostałeś rozwiązanie. Co jeszcze chcesz wiedzieć?
1. Zachowaj sobie folder "steamapps".
2. Odinstaluj Steama.
3. Zainstaluj Steama na innej partycji / dysku.
4. Wklej folder "steamapps".
5. Jeśli coś się nie pojawi w zainstalowanych, to kliknij "Instaluj". Gra powinna się "odświeżyć", bo pliki już siedzą na dysku.
Tyle. 5 osób ci to pisało już.
[15] Spróbowałem, instaluje się od nowa.
Teraz się okazuje, że w kopii steamapps, także nie ma tych gier...
Może ja czegoś nie rozumiem? Przy instalacji gry wybieram domyślną ścieżkę.
Skoro w steamapps nie ma, to nie ma ich w ogóle i będziesz musiał je ponownie pobrać. Chyba, że poinstalowałeś gry w różnych miejscach (instrukcja w poście numer 9).
Zawsze wybierałem ten sam domyślny folder, dlaczego nie ma więc części gier?
Pytanie brzmi jak instalowałeś PRZED przeniesieniem. Sam pisałeś, że steama masz na SSD (i tam też był pierwotny steamapps) a instalujesz na HDD.
Tak ciężko ci sprawdzić, według obrazka z postu nr 9, gdzie się gry instalowały?
Skoro tam jest TYLKO folder Steama w Program Files (domyślna ścieżka), to nie mogłeś instalować gier na innym dysku.
Przykro mi, czeka cię ponowne pobieranie.
Ne zależnie od tego, gdzie się podziały te gry?
Pobieram właśnie jedną grę, jednak ona nie utworzyła folderu w steamapps. Dlaczego? Czy mam podać w domyślnej ścieżce pobierania folder steamapps?