Witam wszystkim forumowiczów.
Jestem początkującym developerem na system Android.
Stworzyłem swoją pierwszą grę opierając się na dobrze już nam znanym tytule Flappy Bird.
Tak, wiem, że jest ich już cała masa, ale gameplay nadal bawi, dlatego postanowiłem stworzyć coś unikatowego.
Czy mi wyszło? Sami się przekonajcie i dajcie znać poniżej jak mi poszło :)
Gra przedstawia ptaka w nowej "wściekłej" odsłonie, który ma za zadanie tym razem omijać asteroidy w kosmosie.
Starałem się wprowadzić do świata Flappy zupełnie inne "doznania" niż te które znaliśmy do tej pory wprowadzając ruchome przeszkody oraz utrudniające nam zadanie pokrywające gracza chmury.
Aby gra "nabrała oka" posłużyłem się teksturami tylko wysokiej jakości nie tracąc przy tym na płynności gry (przynajmniej mam taką nadzieję, chciałbym poznać opinie ludzi, którzy posiadają słabsze urządzenia).
Dodatkowo w tle można usłyszeć całkiem przyjemną (przynajmniej dla mnie) prostą kompozycję rockową.
Bardzo proszę forumowiczów o szczere opinie na temat mojej pierwszej produkcji, chciałbym poznać wszystkie jej wady oraz niedociągnięcia.
Chętnie przeczytam również Wasze sugestie zmian czy też nowości do wprowadzenia w grze, które dają więcej frajdy z gry.
Dziękuję wszystkim z góry za ocenienie jej 5 gwiazdkami to bardzo motywuje do dalszej pracy i przydaje się na dobry początek :)
Grę możecie znaleźć w Google Play pod tytułem: "Flappy Angry Bird in Space"