Firefox - nowy użytkownik

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
23.09.2011 16:48
1
odpowiedz
matik109
42
Senator

Firefox - nowy użytkownik

Zainstalowałem sobie Firefox'a. Wcześniej używałem Google Chrome. Czy możecie mi polecić jakieś przydatne dodatki których używacie? Lub motywy które Wam się podobają? Z góry dzięki :)

23.09.2011 16:56
sekret_mnicha
2
odpowiedz
sekret_mnicha
269
fsm

GRYOnline.plTeam

Sterowanie gestami > FireGestures. To podstawa (gdzie indziej obecna standardowo), a poza tym wbudowane wyszukiwarki (imdb, wikipedia etc.) i Download Helper (do ściągania flashowych filmideł z YT).

23.09.2011 16:58
3
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Jak już sobie wszystko ustawiasz, porobisz zakładki, dodatki to zabezpiecz się na przyszłość i zrób możliwość przywrócenia wszystkiego.
Wchodzisz do opcji --> synchronizacja--> ustaw usługę firefox sync. Trzeba założyć konto, dostaniesz na maila hasło i w razie formatu lub awarii błyskawicznie wszystkie ustawienia sobie przywrócisz.

23.09.2011 17:06
4
odpowiedz
zanonimizowany620918
22
Generał

FlagFox, Pagerank/Alexa Checker, Personas, Drag&Drop, YT downloader, Firebug, New download bar i wiele, wiele innych.

23.09.2011 17:11
HUtH
5
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Najważniejszy: Adblock Plus
dalej:
FireGestures (gesty myszy)
SmoothWheel (gładkie scrollowanie)

Do ściągania plików oraz filmów z youtube dobra jest kombinacja FlashGot + DownThemAll. Download Helper nie przypadł mi do gustu, nie podoba mi się jego działanie.

Dodatkowo fajne są:
Download Statusbar
Movable Firefox Button i do tego Personal Menu
Status-4-Evar
Web Search Pro
BarTab (obecnie nie jest dostępny na ff, choć ja go zainstalowałem z jakiegoś linka czy innym sposobem...)
i bardzo wiele innych, ale nie warto przesadzać, bo ff spowalnia... :P

Czasem przydaje się też Stylish i Greasymonkey, ale to rzeczywiście tylko w tedy kiedy są potrzebne jakieś skrypty itp.

23.09.2011 17:16
6
odpowiedz
matik109
42
Senator

Dzięki wszystkim, oczywiście można pisać dalej.

23.09.2011 17:22
pecet007
7
odpowiedz
pecet007
178
~
Image

moje, sorry za złą jakość, ale w większej przekraczało 270 kb ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl