Firefox - nowy użytkownik
Zainstalowałem sobie Firefox'a. Wcześniej używałem Google Chrome. Czy możecie mi polecić jakieś przydatne dodatki których używacie? Lub motywy które Wam się podobają? Z góry dzięki :)
Sterowanie gestami > FireGestures. To podstawa (gdzie indziej obecna standardowo), a poza tym wbudowane wyszukiwarki (imdb, wikipedia etc.) i Download Helper (do ściągania flashowych filmideł z YT).
Jak już sobie wszystko ustawiasz, porobisz zakładki, dodatki to zabezpiecz się na przyszłość i zrób możliwość przywrócenia wszystkiego.
Wchodzisz do opcji --> synchronizacja--> ustaw usługę firefox sync. Trzeba założyć konto, dostaniesz na maila hasło i w razie formatu lub awarii błyskawicznie wszystkie ustawienia sobie przywrócisz.
FlagFox, Pagerank/Alexa Checker, Personas, Drag&Drop, YT downloader, Firebug, New download bar i wiele, wiele innych.
Najważniejszy: Adblock Plus
dalej:
FireGestures (gesty myszy)
SmoothWheel (gładkie scrollowanie)
Do ściągania plików oraz filmów z youtube dobra jest kombinacja FlashGot + DownThemAll. Download Helper nie przypadł mi do gustu, nie podoba mi się jego działanie.
Dodatkowo fajne są:
Download Statusbar
Movable Firefox Button i do tego Personal Menu
Status-4-Evar
Web Search Pro
BarTab (obecnie nie jest dostępny na ff, choć ja go zainstalowałem z jakiegoś linka czy innym sposobem...)
i bardzo wiele innych, ale nie warto przesadzać, bo ff spowalnia... :P
Czasem przydaje się też Stylish i Greasymonkey, ale to rzeczywiście tylko w tedy kiedy są potrzebne jakieś skrypty itp.