Witam, przeinstalowałem sobie windowsa, zainstalowałem sterowniki, zaktualizowałem do 8.1, wszystko chodziło pięknie(nawet wspomniane filmiki na youtubie sie ładowały nawet w jakosci HD, seriale na zalukaj itd). Wczoraj kolega wysłał mi linka na kinomana żeby jakiś film sobie sprawdzić i ten film mimo że miał sporo załadowane do przodu sie ściął i to takie szare kółko się kręciło jakby ładowało i nie poszło (nawet przeskoczyć do przodu sie nie dało w załadowany obszar, tylko przewinięcie do obszaru niezaładowanego coś dawało, film zaczął lecieć od tego momentu ale znowu tylko na jakieś 20 sekund)... Co ciekawe teraz mam też tak na zalukaj, a na youtubie filmiki strasznie wolno się ładują, po przejsciu w tryb pełnego ekranu, automatycznie włacza się jakość HD ale po jakimś czasie ścina. Wykonywałem speedtesta już wielokrotnie, za każdym razem jestem w okolicach 5.9-6.2 mb.
Dodam że nie jestem pewny i w sumie to wątpie żeby to była wina tego ładowania filmu na kinomanie, raczej przypadek. Z rzeczy które jeszcze zmieniłem to wyłączylem z autostartu Adobe Reader and Acrobat Manager oraz Adobe Acrobat SpeedLauncher). Flash playera pokazuje mi że mam zainstaowanego, a korzystam z Chrome, którego już próbowałem przeinstalować i również nic to nie dało. Jakieś pomysł co tu trzeba naprawić ? :(
Dodam jeszcze że jakoś mi omniboks nie działa, mam ustawione żeby szukał w google, a po wpisaniu dłuższej frazy po prostu wyświetla mi jakiś link google ale z całą białą kartą...
I teraz robiąc sobie jakieś testy sprawdzające odpaliłem film na cda i odtwarzał się i ładował normalnie, bez problemu (ale dodam że ma inny odtwarzacz niż te na zalukaj i kinomanie)
Miałem kłopoty z player YT, bo gdzieś nastąpił zapis ustawień, które przeładowywały stos. Pomogło pełne odinstalowanie flasha.
Ściągnij ten program
http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe
Przed jego odpaleniem zamknij przeglądarkę oraz wszystkie programy działające w tle, które korzystają w jakiejś formie z flash np. GG
Po zakończeniu działania programu kliknij Start i w okienku wpisz C:\Windows\system32\Macromed\Flash
Usuń całą zawartość foldera.
Usuń również zawartość folderów:
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash (nie wiem, czy w win 8 taka sama jest ścieżka - ewentualnie włącz wyszukiwanie0
%appdata%\Adobe\Flash Player
%appdata%\Macromedia\Flash Player
Zrestartuj kompa, następnie wejdź na YT i kliknij jakiś filmik, pokaże Ci, że wymagana jest wtyczka flash. Ściągnij ją, zamknij przeglądarkę i zainstaluj.
Tak, to było to, mimo że jedyne co udalo mi sie zrobić to po prostu odinstalować tym programem, bo do usunięcia plików potrzebowałem jakiś dziwnych uprawnień (nie, nie administratora :) ). Teraz youtube działa jak dawniej i zalukaj również, dziękuje bardzo :)