Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Filmy strasznie wolno się ładują/nie odtwarzają

02.07.2014 12:54
1
MiszczX
66
Generał

Filmy strasznie wolno się ładują/nie odtwarzają

Witam, przeinstalowałem sobie windowsa, zainstalowałem sterowniki, zaktualizowałem do 8.1, wszystko chodziło pięknie(nawet wspomniane filmiki na youtubie sie ładowały nawet w jakosci HD, seriale na zalukaj itd). Wczoraj kolega wysłał mi linka na kinomana żeby jakiś film sobie sprawdzić i ten film mimo że miał sporo załadowane do przodu sie ściął i to takie szare kółko się kręciło jakby ładowało i nie poszło (nawet przeskoczyć do przodu sie nie dało w załadowany obszar, tylko przewinięcie do obszaru niezaładowanego coś dawało, film zaczął lecieć od tego momentu ale znowu tylko na jakieś 20 sekund)... Co ciekawe teraz mam też tak na zalukaj, a na youtubie filmiki strasznie wolno się ładują, po przejsciu w tryb pełnego ekranu, automatycznie włacza się jakość HD ale po jakimś czasie ścina. Wykonywałem speedtesta już wielokrotnie, za każdym razem jestem w okolicach 5.9-6.2 mb.

Dodam że nie jestem pewny i w sumie to wątpie żeby to była wina tego ładowania filmu na kinomanie, raczej przypadek. Z rzeczy które jeszcze zmieniłem to wyłączylem z autostartu Adobe Reader and Acrobat Manager oraz Adobe Acrobat SpeedLauncher). Flash playera pokazuje mi że mam zainstaowanego, a korzystam z Chrome, którego już próbowałem przeinstalować i również nic to nie dało. Jakieś pomysł co tu trzeba naprawić ? :(

Dodam jeszcze że jakoś mi omniboks nie działa, mam ustawione żeby szukał w google, a po wpisaniu dłuższej frazy po prostu wyświetla mi jakiś link google ale z całą białą kartą...

I teraz robiąc sobie jakieś testy sprawdzające odpaliłem film na cda i odtwarzał się i ładował normalnie, bez problemu (ale dodam że ma inny odtwarzacz niż te na zalukaj i kinomanie)

02.07.2014 13:51
NajPhil
2
odpowiedz
NajPhil
78
Fiu Fiu

Miałem kłopoty z player YT, bo gdzieś nastąpił zapis ustawień, które przeładowywały stos. Pomogło pełne odinstalowanie flasha.

Ściągnij ten program
http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe

Przed jego odpaleniem zamknij przeglądarkę oraz wszystkie programy działające w tle, które korzystają w jakiejś formie z flash np. GG

Po zakończeniu działania programu kliknij Start i w okienku wpisz C:\Windows\system32\Macromed\Flash
Usuń całą zawartość foldera.

Usuń również zawartość folderów:
C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash (nie wiem, czy w win 8 taka sama jest ścieżka - ewentualnie włącz wyszukiwanie0
%appdata%\Adobe\Flash Player
%appdata%\Macromedia\Flash Player

Zrestartuj kompa, następnie wejdź na YT i kliknij jakiś filmik, pokaże Ci, że wymagana jest wtyczka flash. Ściągnij ją, zamknij przeglądarkę i zainstaluj.

02.07.2014 16:56
👍
3
odpowiedz
MiszczX
66
Generał

Tak, to było to, mimo że jedyne co udalo mi sie zrobić to po prostu odinstalować tym programem, bo do usunięcia plików potrzebowałem jakiś dziwnych uprawnień (nie, nie administratora :) ). Teraz youtube działa jak dawniej i zalukaj również, dziękuje bardzo :)

Forum: Filmy strasznie wolno się ładują/nie odtwarzają