Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Film na YT - Film zablokowany na całym świecie

13.06.2013 11:53
emil kuroń
1

Film na YT - Film zablokowany na całym świecie

Wrzuciłem film na YT ("normalny", pełnometrażowy horror, nieważne) i teraz mam problem, gdyż jest on "zablokowany na całym świecie". Wiem, że ludzie wrzucają normalnie filmy i ''wiszą" one do dziś dzień.

Nie chce w żadnym razie na nim zarabiać, ani coś w tym stylu, ale czy da się jakoś dogadać z YT, aby się nie wygłupiali i dali sobie spokój ? :) Czytałem, że można dać podpis pod filmem, że "To nie jest moja własność..." itd. i wysłać YT. Ale czy to coś da?

13.06.2013 12:00
Regis
😁
2
odpowiedz
Regis
133

Czytałem, że można dać podpis pod filmem, że "To nie jest moja własność..." itd.

LOL, myślałem że czasy rozpowiadania tych bzdur się już skończyły; jak żywo przypomina mi się "plik należy skasować po 24 godzinach" i gimbusów, którzy myśleli, że są cwaniakami i "obchodzą" przepisy prawa :D

13.06.2013 12:03
3
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Miałeś pecha po prostu, teraz już nie odblokują.

Jedne wiszą dwa lata, inne blokują po 5 minutach.

13.06.2013 12:07
emil kuroń
4
odpowiedz
emil kuroń
68

cholera, trochę to dziwne. albo powinni blokować wszystko albo wcale... sami się rzucają, a nie mają tego dobrze ogarnięte..

trudno.

13.06.2013 12:12
bisfhcrew
5
odpowiedz
bisfhcrew
173
oversteer

Blokują te o które upomina się właściciel praw do filmu.
Ogarniają to bardzo dobrze, dlaczego mieli by blokować filmy w czyimś interesie skoro ich wydawca ma to gdzieś.

13.06.2013 12:17
emil kuroń
6
odpowiedz
emil kuroń
68

no, ale ten sam film, tyle że całkowicie po angielsku wisi już od pół roku na czyimś koncie (dostępny dla wszystkich). a mi blokują. ;/ może to od kraju zależy.

13.06.2013 12:18
maviozo
7
odpowiedz
maviozo
238
autor zdjęć

Zgadza się. Moja teściowa ogląda filmy na YT - ja bym padł od samej jakości. Ale zaciekawiony jej odkryciem postanowiłem poszukać takich filmów i w większości jest to tylko badziewie, którego nikt nie "ściga". Reszta co lepszych materiałów albo jest podzielona na jakieś fragmenty, albo w jakiejś jakości ziemniaka..

Serial Whose Line wisiał tak długo, aż telewizja postanowiła odnowić serię i nakręcić nowe odcinki. Automatycznie upomnieli się i wzmocnili rozpoznawanie treści, bo od ręki poznikały wszystkie odcinki z PL napisami i na bieżąco rozpoznają nowe.

Mi nawet rozpoznało singla Elektrycznych Gitar w wykonaniu koncertowym, a nie żywcem z płyty, ale akurat mam kwit zespołu, więc uderzyłem w "spór" :D Niemniej jednak pozostałych już piosenek nawet nie rozpoznało.

13.06.2013 13:44
szymon_majewski
8
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Raz ogladalem film na YT, ktory byl bez zadnych zmian edytorskich, a jedynie "w odbiciu lustrzanym" - nikt go nie zdjal po dzis dzien

Forum: Film na YT - Film zablokowany na całym świecie