Wrzuciłem film na YT ("normalny", pełnometrażowy horror, nieważne) i teraz mam problem, gdyż jest on "zablokowany na całym świecie". Wiem, że ludzie wrzucają normalnie filmy i ''wiszą" one do dziś dzień.
Nie chce w żadnym razie na nim zarabiać, ani coś w tym stylu, ale czy da się jakoś dogadać z YT, aby się nie wygłupiali i dali sobie spokój ? :) Czytałem, że można dać podpis pod filmem, że "To nie jest moja własność..." itd. i wysłać YT. Ale czy to coś da?
Czytałem, że można dać podpis pod filmem, że "To nie jest moja własność..." itd.
LOL, myślałem że czasy rozpowiadania tych bzdur się już skończyły; jak żywo przypomina mi się "plik należy skasować po 24 godzinach" i gimbusów, którzy myśleli, że są cwaniakami i "obchodzą" przepisy prawa :D
Miałeś pecha po prostu, teraz już nie odblokują.
Jedne wiszą dwa lata, inne blokują po 5 minutach.
cholera, trochę to dziwne. albo powinni blokować wszystko albo wcale... sami się rzucają, a nie mają tego dobrze ogarnięte..
trudno.
Blokują te o które upomina się właściciel praw do filmu.
Ogarniają to bardzo dobrze, dlaczego mieli by blokować filmy w czyimś interesie skoro ich wydawca ma to gdzieś.
no, ale ten sam film, tyle że całkowicie po angielsku wisi już od pół roku na czyimś koncie (dostępny dla wszystkich). a mi blokują. ;/ może to od kraju zależy.
Zgadza się. Moja teściowa ogląda filmy na YT - ja bym padł od samej jakości. Ale zaciekawiony jej odkryciem postanowiłem poszukać takich filmów i w większości jest to tylko badziewie, którego nikt nie "ściga". Reszta co lepszych materiałów albo jest podzielona na jakieś fragmenty, albo w jakiejś jakości ziemniaka..
Serial Whose Line wisiał tak długo, aż telewizja postanowiła odnowić serię i nakręcić nowe odcinki. Automatycznie upomnieli się i wzmocnili rozpoznawanie treści, bo od ręki poznikały wszystkie odcinki z PL napisami i na bieżąco rozpoznają nowe.
Mi nawet rozpoznało singla Elektrycznych Gitar w wykonaniu koncertowym, a nie żywcem z płyty, ale akurat mam kwit zespołu, więc uderzyłem w "spór" :D Niemniej jednak pozostałych już piosenek nawet nie rozpoznało.
Raz ogladalem film na YT, ktory byl bez zadnych zmian edytorskich, a jedynie "w odbiciu lustrzanym" - nikt go nie zdjal po dzis dzien