Z checią na wieczór oglądnąłbym jakiś odmóżdżający horror dlatego prosiłbym o Wasze propozycje :)
Kryteria? Wszystko w stylu "Coś" "Wzgórza mają oczy" "Droga bez powrotu" "Outpost" czyli grupka studentów,wojaków itp jest w dowolnej kolejności wybijana.
Z tym ze te filmy jak na swój gatunek są całkiem niezłe dlatego wszelkie niszowe gnioty prosiłbym o podarownie sobie
Dzieki Wam:)
Jak masz ochotę na troche śmiechu, to polecam komedię Tucker & Dale vs Evil, która jest świetną satyrą nowomodnych horrorów, jest szczerze śmieszna, a nawet w paru momentach swój klimacik ma.
Może najnowszy czarnobyl: reaktor strachu ? . Jak na odmóżdżenie to może być też seria hostel ,zły skręt,czy zejście
The Collector
Chakushin ari - gdy obejrzysz pozostanie ci mindfuck po ostatniej scenie :) Ja do dzisiaj jej nie kumam.
A potrafi ktoś podać tytuł filmu? Kojarze jakiś zwiastun na szybko gdzieś oglądniety i plakat filmu,akcja ma miejsce gdzies na statku? Coś świta ze to mogło byc w klimacie "Statek Widmo" "Wirus" ale pewny nie jestem.Film z 2011-2010 prawdopodobnie
Niestety to nie o ten film chodzi,cały czas mi w głowie siedzi ze ten plakat był w tonacji "Statku Widmo"
Dajcie coś strasznego, żeby obejrzeć z dziewczyną na kinie domowym, żeby sie bała, albo coś teges. :P Boi sie ogolnie horrorow, wiec otwartym na propozycje.
Jak boi się horrorów to każdy jej odpalisz to i tak będzie się bała. Straszaków horrorów to teraz w nowościach co niemiara
Amityville z 2005? Choć jak nie wyglądasz jak główny bohater, to może jednak nie :P
[5] Polecam film naprawdę dobry (szczególnie wśród tego typu produkcji). Tylko uważaj ni nie ściągnij przez przypadek 2 części, bo umrzesz w cierpieniach rozwalając monitor głową.
Zobacz także Lęk (Shrooms). Naprawdę fajny, jeżeli dodatkowo lubisz ładne plenery w filmach. Do Twojego opisu pasują także trochę Drapieżcy, ale to już jednak wyższa półka i troszkę inny typ.
[12] Śmiertelny rejs?
http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Amiertelny+rejs-1998-171
To też nie jest ten tytuł
szukam dalej jakby ktoś wiedział proszę o wpisanie tytułu:)
To ja sie podepne do watku zeby nowego nie zakladac - szukam filmow zmuszajace do myslenia - pozostawiajacych nutke tajemnicy tak jak np w Shutter Island. Lubie tez dobra akcje ( filmy z Jasonem Stathamem ) oraz dramaty i psychologiczne.
Jakies propozycje?:)
Świetny ciężki koreański film - i saw the devil.
Świetny koreański film walki/strzelania - man from nowhere.
Oba szczerze polecam.
shutter - widmo, wersja tajlandzka, miażdży. :)
a smokinhobo - może "Skóra w której żyje człowiek", bo pewnie "Fight Club" widziałeś ;p.
Polecam film "Leviathan" z 89 roku, właśnie skończyłem go oglądać. Pasuje pod wszystkie kryteria - tzn odmóżdzający horror, nie jest nawet jakiś najgorszy :)
http://www.filmweb.pl/film/Lewiatan-1989-7312
Wiecie gdzie mogę oglądnąc "Dom w głebi lasu"? na wszelakich stronach online wygląda to bardziej na podpuchę a wolałbym sprawdzone zródło:)
Gang story
Człowiek na krawędzi
[23] Ten film jeszcze nie wyszedł z kin, jedyne na co możesz liczyć to wersję CAM.
premiera była pod koniec kwietnia więc spokojnie powinien gdzieś być online(i jest) ale szczerze powiedziawszy strony gdzie jest umieszczany nie wyglądają zbyt pewnie
Love&Pain--> Film oczywiście jest w necie, ale póki co tylko wersje TS (nagrywane w kinie).