Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Fifa13 - gra sezon po sezonie

07.02.2013 19:37
1
zanonimizowany895454
1
Junior

Fifa13 - gra sezon po sezonie

Witam,
dawno temu, w podstawówce grałem w FIFA200x, nie pamiętam dokładnie który. Był tam tryb gry, który pozwalał na wybranie jednej drużyny, rozegranie nią całego sezonu od początku do końca, a następnie - w zależności od zajętego miejsca - można było awansować do ligi mistrzów lub do pucharu UEFA. w połowie sezonu i tuż przed zakończeniem otwierało się okienko i można było kupować/sprzedawać piłkarzy, a następnie zaczynało się nowy sezon, w którym grało się zarówno w lidze krajowej, jak i w pucharach. I tak w kółko.

Kupiłem xBOXa i gre FIFA13. Czy w przypadku tej wersji również jest taka opcja?

Dzięki za odpowiedzi

07.02.2013 19:41
2
odpowiedz
koobon
82
Legend

nie wiem jak to możliwe, że łatwiej jest ci zapytać na forum zamiast sprawdzić w menu gry, którą sobie kupiłeś; przez wrodzoną grzeczność nie nazwę tego piramidalną głupotą
jest i nazywa się to (o dziwo!) "Kariera" - no kto by pomyślał?

07.02.2013 19:47
3
odpowiedz
zanonimizowany895454
1
Junior

Cześć,
dzięki za szybką, a przede wszystkim miłą odpowiedź.

Popraw mnie, jeśli się mylę, ale w "Karierze" można wybrać tylko jeden z dwóch trybów:
- menadżera - zarządzasz, a nie grasz drużyną
- jednego zawodnika - grasz wyłącznie jednym zawodnikiem.

Tak jak napisałem, zależy mi na graniu całą drużyną, "sezon po sezonie", w formie jaką opisałem w pierwszym poście.

Może nie potrafię włączyć jakiejś opcji?

07.02.2013 19:49
4
odpowiedz
koobon
82
Legend

mylisz się w obydwu kwestiach

Może nie potrafię włączyć jakiejś opcji?
najwyraźniej nie zacząłeś jeszcze grać

07.02.2013 19:53
5
odpowiedz
zanonimizowany895454
1
Junior

Prosiłem, abyś mnie poprawił, nie skrytykował. Dalej nic nie wiadomo, ale przynajmniej sobie pomarudziłeś :-)

07.02.2013 19:59
6
odpowiedz
koobon
82
Legend

wybacz, ale nie jestem w stanie uruchomić za ciebie tej gry

w obydwu trybach grasz sezon po sezonie, tak jak chciałeś
- jako menadżer zarządzasz i grasz
- jako zawodnik grasz stworzonym/wybranym piłkarzem lub całą drużyną, w której akurat gra - odchodzi tryb zarządzania

alles klar!?

ed.
Prosiłem, abyś mnie poprawił
po grzyba mam cię poprawiać, skoro w [2] napisałem ci jak krowie na miedzy, że to o co pytasz to "Kariera"?

07.02.2013 19:59
Bartimaeus
😍
7
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

menadżera - zarządzasz, a nie grasz drużyną
W tym trybie zarządzasz drużyną: zmieniasz składy, kupujesz i sprzedajesz zawodników, podpisujesz nowe kontrakty i co najważniejsze możesz rozgrywać normalne mecze i grać całym zespołem- wszystkimi zawodnikami.

O koobon mnie już uprzedził

07.02.2013 20:17
8
odpowiedz
zanonimizowany895454
1
Junior

Dziękuję Wam, dobrzy ludzie :)

Zmylił mnie ten przeskakujący kalendarz, którego nie było w starych fifach (ta o której mówiłem to była fifa 2000). Miałem skojarzenie z Football manager, w którym tylko zarządzało się drużyną.

Niech wam Bóg w dzieciach wynagrodzi!

Pozdrawiam,
Krystian

Forum: Fifa13 - gra sezon po sezonie