Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: FIFA 15 Problem!

27.09.2015 17:34
1
Soup
7
Legionista

FIFA 15 Problem!

Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że męczę się z tym problemem od tygodnia i przejrzałem mnóstwo stron, forum w poszukiwaniu rozwiązania, ale nic to nie dało.

Problem jest następujący. Kupiłem Fife 15, instalacja przebiegła pomyślnie, bez żadnych problemów. Pierwsze odpalenie gry, stworzenie profilu, zapoznanie się z menu i takie tam- również bez problemu, jednak, gdy chcę zagrać mecz to podczas treningu już odczuwam pewne zacinania i zapętlanie się dźwięku (np. podwójny odgłos uderzenia w piłkę, gdy zawodnik kopnął tylko raz), jednak nie przeszkadza to, aż tak, gdy nagle uruchamiam mecz właściwy... Zacina się co 2 sekundy, dźwięk jest zapętlony praktycznie cały czas (komentatorzy jakby się jąkali). No nie da się grać ogólnie. Próbowałem naprawdę chyba wszystkiego. Problem nie znika nawet jak mam ustawioną najmniejszą rozdzielczość, w oknie i najniższa jakość. Zauważyłem tylko, że podczas gry i tych zacinek wykorzystywana jest prawie w 100% grafika, a procesor w 60-70%. Nie wiem czy to normalne, nie znam się na tym tak bardzo. Dzwoniłem nawet do EA, powiedzieli, że mój sprzęt powinien dawać radę spokojnie.

Mój sprzęt:

Windows 8.1 x64
Directx 11.2
Intel Pentium DualCore G3440, 3300 MHz
Gigabyte GA-H81M-S1
2x 4GB DDR3
AMD Radeon R7 250 1GB oraz Intel HD Graphics (2176MB)

Zaktualizowałem wszelkie sterowniki, nawet BIOS i nic. Bez zmian. Zauważyłem ostatnio, że gdy podczas gry, dam na priorytet niski w fifa15.exe to zawiesza się mniej, że nawet da się grać.
Myślę, czy to nie przez to, że mam 2 rdzenie, może to być przez to? Bardzo proszę o pomoc!

23.10.2015 21:46
Rappa
2
odpowiedz
Rappa
77
Generał

Może spróbuj zmniejszyć jakość grafiki , dźwięku .

24.10.2015 23:27
3
odpowiedz
Soup
7
Legionista

Próbowałem i nie robi to żadnej różnicy, przycina tak samo nawet na najniższej rozdzielczości przy graniu "w oknie".

Forum: FIFA 15 Problem!