Czy FIFA 14 odpali mi się na Windows XP SP3? Jak nie to jest jakiś sposób?
Nie odpali.
Jest sposób. Wystarczy użyć innego systemu operacyjnego, nie Windows XP.
Korzystać z googla nikt nie nauczył?
Minimum System Requirements
CPU: 1.8 GHz Core 2 Duo
RAM: 2GB RAM for Windows Vista & Windows 7/8
Disc Drive: DVD-ROM at 8x Speed
Hard Drive: 8.0 GB, with additional space required for saved games and DirectX 9.0c installation
Video: 3D accelerated 256 MB video card with support for Pixel Shader 3.0
Minimum Supported Video Cards: ATI Radeon HD 3600, NVIDIA GeForce 6800GT
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
DirectX: 9.0c
Input: Keyboard, Mouse, Dual Analogue gamepad, VOIP Headset
Online Multiplayer: 2-22 players, 512 kbits/sec or faster
Single System Multiplayer: 2-5 players on 1 PC
Recommended System Requirements
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4g / AMD Athlon II X4 600e 2.2g
RAM: 2GB RAM for Windows Vista & Windows 7/8
Disc Drive: DVD-ROM at 8x Speed
Hard Drive: 8.0 GB, with additional space required for saved games and DirectX 9.0c installation
Video: Nvidia 8800 GT / ATI Radeon HD 4650
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
DirectX: 9.0c
Input: Keyboard, Mouse, Dual Analogue gamepad, VOIP Headset
Online Multiplayer: 2-22 players, 512 kbits/sec or faster
Single System Multiplayer: 2-5 players on 1 PC
Alez golowy madrala ^^
Skoro pyta czy mu pojdzie znaczy się wie jakie sa wymagania...
A jak już wskazujesz google to raczej nie względem wymagan tylko możliwości grania bez ich spełnienia. Bo oficjalne wymagania jedno a "boczne" zupełnie inna sprawa.
Ostatnio niestety, do pewnego stopnia z musu, przeszedłem z xp na nowszy system co się wiaze z utrata dostępu do większości najbardziej lubianych przeze mnie starszych gierek które sobie ta czy inna co jakiś czas uruchamiałem.
I najchętniej bym został przy xp chociaż niektorzy histerycy tutaj z GOL traktują to jak cos na kształt herezji.
Popatrzył byś na wesołą twórczość tego usera to byś nie był taki mądry. Gość jest na wojennej ścieżce z wyszukiwarką. Wystarczy spojrzeć na inny jego wątek gdzie pytał co zawiera Deluxe DLC do FarCry 3 - co również mógł sprawdzić w wyszukiwarce ale najwyraźniej mu się nie chciało.
O ile wymagania dotyczące sprzętu podane przez wydawce faktycznie mogą niewspółmierne do rzeczywistych o tyle w kwestii systemu operacyjnego nie.
Starsze gierki Ci nie działają? Próbowałeś Windowsa 7/8? Bo ja ostatnio się przesiadłem na 8 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak sobie radzi ten system ze starszymi systemami.
Nie znam gościa i jeśli faktycznie taki wesołek to przepraszam ;)
A co do tego które dzialaja to mało co sprawdzałem, opieram się poki co na wiescich o problemach roznych. W niektórych wypadkach chociażby mogą być problemy ze stabilnoscia, nawet jeśli da się uruchomić. A to już może być na tyle upierdliwe ze ochoty miał nie będę na proby.
A moje starsze gierki to również takie dla których xp był systemem niemal poza granicami możliwości. Wiec pewnie będzie kłopot niestety z niektórymi przynajmniej.
A chociażby taki swietny tytul jak Imperium Galactica (kto nie zna niech zaluje ;)) już i na xp nie dzialal. Chociaz tej grze to przeszkadzal akurat dwurdzeniowy procesor niestety a nie system ;/
Co dziwne takie dziadki jak Civ2 czy Settlers 2 hulaly jak się patrzy.
Jak by mi Google odpowiedziały to bym nie pytał. -.-
Bo jest temat na forum że gościowi poszło na XP, więc się pytam. :)
Gdybyś faktycznie szukał czegoś na googlu w tym temacie to byś nie musiał pytać.
https://www.google.pl/search?q=fifa+14+windows+xp&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=6R1jVOWdHIyh8wfRmYGABg
Możesz popróbować i pokombinować. Wychodzi na to, że gra w istocie działać powinna na XP. Mea Culpa. Widzisz, jak się chce to się da znaleźć to samemu, kiepsko szukałeś zatem hehehe.
Gra działa na Windowsie XP, ale czasem uruchamianie sprawia kilka problemów i zajmuje trochę czasu. Prawdopodobnie gra będzie Ci zatrzymywać się na początkowym logu wyświetlanym jeszcze na pulpicie, ale po kilku próbach gra załapie i będziesz mógł normalnie grać.
Kupiłem FIFE 14 zainstalowałem i jak odpaliłem to pojawił się znaczek EA i zniknął i koniec.
Potem zmieniłem rozdzielczość na idealną do mojego monitora i działa! :)
Bez zarzutu! Więc wymagania gry to kłamstwo bo gra w 100% działa na XP!
Potem tylko dałem detale na full i bajki! :D