Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: FIFA 14 na Windows XP

11.11.2014 22:16
Po prostu Gram
1
Po prostu Gram
81
Bambus

FIFA 14 na Windows XP

Czy FIFA 14 odpali mi się na Windows XP SP3? Jak nie to jest jakiś sposób?

11.11.2014 22:24
2
odpowiedz
zanonimizowany1040691
2
Konsul

Nie odpali.

Jest sposób. Wystarczy użyć innego systemu operacyjnego, nie Windows XP.

11.11.2014 22:26
Szyszkłak
3
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Korzystać z googla nikt nie nauczył?

Minimum System Requirements

CPU: 1.8 GHz Core 2 Duo
RAM: 2GB RAM for Windows Vista & Windows 7/8
Disc Drive: DVD-ROM at 8x Speed
Hard Drive: 8.0 GB, with additional space required for saved games and DirectX 9.0c installation
Video: 3D accelerated 256 MB video card with support for Pixel Shader 3.0
Minimum Supported Video Cards: ATI Radeon HD 3600, NVIDIA GeForce 6800GT
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
DirectX: 9.0c
Input: Keyboard, Mouse, Dual Analogue gamepad, VOIP Headset
Online Multiplayer: 2-22 players, 512 kbits/sec or faster
Single System Multiplayer: 2-5 players on 1 PC

Recommended System Requirements

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4g / AMD Athlon II X4 600e 2.2g
RAM: 2GB RAM for Windows Vista & Windows 7/8
Disc Drive: DVD-ROM at 8x Speed
Hard Drive: 8.0 GB, with additional space required for saved games and DirectX 9.0c installation
Video: Nvidia 8800 GT / ATI Radeon HD 4650
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
DirectX: 9.0c
Input: Keyboard, Mouse, Dual Analogue gamepad, VOIP Headset
Online Multiplayer: 2-22 players, 512 kbits/sec or faster
Single System Multiplayer: 2-5 players on 1 PC

11.11.2014 22:46
4
odpowiedz
Sinic
240
Legend

Alez golowy madrala ^^

Skoro pyta czy mu pojdzie znaczy się wie jakie sa wymagania...

A jak już wskazujesz google to raczej nie względem wymagan tylko możliwości grania bez ich spełnienia. Bo oficjalne wymagania jedno a "boczne" zupełnie inna sprawa.

Ostatnio niestety, do pewnego stopnia z musu, przeszedłem z xp na nowszy system co się wiaze z utrata dostępu do większości najbardziej lubianych przeze mnie starszych gierek które sobie ta czy inna co jakiś czas uruchamiałem.
I najchętniej bym został przy xp chociaż niektorzy histerycy tutaj z GOL traktują to jak cos na kształt herezji.

11.11.2014 23:01
Szyszkłak
5
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Popatrzył byś na wesołą twórczość tego usera to byś nie był taki mądry. Gość jest na wojennej ścieżce z wyszukiwarką. Wystarczy spojrzeć na inny jego wątek gdzie pytał co zawiera Deluxe DLC do FarCry 3 - co również mógł sprawdzić w wyszukiwarce ale najwyraźniej mu się nie chciało.

O ile wymagania dotyczące sprzętu podane przez wydawce faktycznie mogą niewspółmierne do rzeczywistych o tyle w kwestii systemu operacyjnego nie.

Starsze gierki Ci nie działają? Próbowałeś Windowsa 7/8? Bo ja ostatnio się przesiadłem na 8 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym jak sobie radzi ten system ze starszymi systemami.

11.11.2014 23:30
6
odpowiedz
Sinic
240
Legend

Nie znam gościa i jeśli faktycznie taki wesołek to przepraszam ;)

A co do tego które dzialaja to mało co sprawdzałem, opieram się poki co na wiescich o problemach roznych. W niektórych wypadkach chociażby mogą być problemy ze stabilnoscia, nawet jeśli da się uruchomić. A to już może być na tyle upierdliwe ze ochoty miał nie będę na proby.
A moje starsze gierki to również takie dla których xp był systemem niemal poza granicami możliwości. Wiec pewnie będzie kłopot niestety z niektórymi przynajmniej.
A chociażby taki swietny tytul jak Imperium Galactica (kto nie zna niech zaluje ;)) już i na xp nie dzialal. Chociaz tej grze to przeszkadzal akurat dwurdzeniowy procesor niestety a nie system ;/
Co dziwne takie dziadki jak Civ2 czy Settlers 2 hulaly jak się patrzy.

12.11.2014 09:36
Po prostu Gram
7
odpowiedz
Po prostu Gram
81
Bambus

Jak by mi Google odpowiedziały to bym nie pytał. -.-
Bo jest temat na forum że gościowi poszło na XP, więc się pytam. :)

12.11.2014 09:48
Szyszkłak
8
odpowiedz
Szyszkłak
214
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Gdybyś faktycznie szukał czegoś na googlu w tym temacie to byś nie musiał pytać.
https://www.google.pl/search?q=fifa+14+windows+xp&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=6R1jVOWdHIyh8wfRmYGABg

Możesz popróbować i pokombinować. Wychodzi na to, że gra w istocie działać powinna na XP. Mea Culpa. Widzisz, jak się chce to się da znaleźć to samemu, kiepsko szukałeś zatem hehehe.

12.11.2014 10:50
vinni
9
odpowiedz
vinni
173
Legend

Gra działa na Windowsie XP, ale czasem uruchamianie sprawia kilka problemów i zajmuje trochę czasu. Prawdopodobnie gra będzie Ci zatrzymywać się na początkowym logu wyświetlanym jeszcze na pulpicie, ale po kilku próbach gra załapie i będziesz mógł normalnie grać.

13.11.2014 00:24
Po prostu Gram
10
odpowiedz
Po prostu Gram
81
Bambus

Kupiłem FIFE 14 zainstalowałem i jak odpaliłem to pojawił się znaczek EA i zniknął i koniec.
Potem zmieniłem rozdzielczość na idealną do mojego monitora i działa! :)
Bez zarzutu! Więc wymagania gry to kłamstwo bo gra w 100% działa na XP!
Potem tylko dałem detale na full i bajki! :D

Forum: FIFA 14 na Windows XP