http://allegro.pl/fifa-13-2013-pl-klucz-cd-key-origin-automat-24-7-i2697685558.html
Jak myślicie. Wszystko okej w tym ? Nie ma żadnego oszukaństwa ?
Nie wiem naprawdę ile razy jeszcze ktoś zada to pytanie.
Jeżeli ktoś oferuje klucze Origin taniej niż sam Origin, tuż po premierze jest to 100% wałek, ponieważ Origin nie daje w takich wypadkach kodów pośrednikom.
emil kuroń ---> żeby sprawa była jasna, ja się nie wypowiadam na temat tego czy klucz działa czy nie. Bo pewnie działa. Ale zawsze jest szansa że przez to że został pozyskany "w dziwny sposób" mogą ci z jego powodu zablokować konto.
Klucze sa pewnie z Rosji, tak jak w przypadku BF3, wiec teoretycznie powinny byc pewne. W praktyce roznie moze z tym byc, bo jesli zostaly kupione na skradziona karte, to bedzie problem. Niestety Origin to najgorszy system cyfrowej dystrybucji, duzo gorszy od Steamu, gdzie w przypadku nieprawidlowosci blokuja tylko jedna gre, a w Originie cale konto. I pewnie wkrotce EA znowu bedzie mialo pozew zbiorowy, bo juz podejrzewam, ze nawet kilku tysiacom mogli zablokowac konta, tylko za instalacje modow zmieniajacych kolorystyke w BF3.
To coś się zmieniło?
Bo jak kupowałem dwie gry jakieś 3 lata temu na Origin z Allegro (Dragon Age oraz BF:Bad Company 2) to tego drugiego wywaliło, konto całe, nie banowali. Wtedy też mówiło się na odwrót - lewa gra na Steamie daje bana.
Konto Origin ma się dobrze, posłużył na kupno (już w promocjach Origin) Bad Company 2 oraz BF3, które wywaliłem po zmianie operatora internetowego TP Neostrada na Orange. Po prostu nie da się grać.
Nie mam pojęcia czy coś się zmieniło ale kiedyś te tanie klucze, były pochodzenia rosyjskiego (stąd niższa cena). Po zakupie i tak nie mogłeś danej gry aktywować z terytorium Polski. Innymi słowy, najprościej było udostępnić sprzedającemu hasło do swojego konta a on dokonywał aktywacji gry z odpowiedniego regionu. O ile kody nie były nielegalnego pochodzenia - problemów nie było.
Mając kilka gier na swoim koncie, jakoś nie miałbym ochoty na takie kombinacje. Inna sprawa że jeżeli tylko jest możliwość wyboru - unikam dystrybucji elektronicznej.
Lepiej kupić pare piw, kebabów czy czegoś tam i kupić z 100% legalnego źródła:-] znam pare osób, które kupując z takich aukcji chciały zaoszczędzić i nie powiem przeważnie wszystko jest ok, aczkolwiek kilka razy zdarzało się, że nagle klucz przestawał działać, więc po co ryzykować za te kilka, kilkanaście złotych.