W związku z podpisaną przez prezydenta ustawą, internetowi bukmacherzy nie mogą w Polsce się reklamować, nawet jeśli są w naszym kraju zarejestrowani. Oznacza to, że nie zobaczymy ich reklam w telewizji, na stadionach, na koszulkach polskich zespołów (oraz, teoretycznie, zagranicznych – jeżeli wyjdziecie w koszulce Realu może to zostać uznane za reklamę), a także w... FIFIE 12!
Niektórzy z Was pewnie zauważyli, że screeny zamieszczone przez polski oddział EA Sports, na przykład na ich Facebooku, delikatnie różnią się od tego, co prezentują zagraniczne serwisy. A konkretnie na koszulkach Realu Madryt brakuje logo firmy bukmacherskiej. Zapytaliśmy się, czy tak będzie tylko na promujących obrazkach, czy także w pełnej wersji gry.
W związku z ustawą hazardową, która zabrania reklamowania firm bukmacherskich, polskie i zagraniczne kluby w FIFIE 12 nie będą miały „reklam” na swoich koszulkach – taką odpowiedź dostaliśmy od polskiego oddziału EA. A to oznacza, że trykoty między innymi Realu Madryt, Olympique Marsylia, Olympique Lyon, Sevilli, Juventusu i wielu innych zespołów na całym świecie będą „czyste”. Oczywiście zostaje jeszcze klubowy herb, ale sami przyznacie, że będzie wyglądało to biednie.
No i co z tego, skoro w dniu premiery będą do ściągnięcia normalne kitsy.
taa najlepiej to niech jeszcze biegają w sweterkach o nazwie ''no name''.Kiedyś były koszulki z reklamami i nikomu to nie przeszkadzało .
<--- Hahaha
Jak zwykle Panstwo wie lepiej co nam zaszkodzi.
Prawo to prawo, macie z tym jakiś problem? Mają zrobić specjalny zapisek w ustawie o serii gier komputerowych "Fifa"?
Prawo to prawo, macie z tym jakiś problem? Mają zrobić specjalny zapisek w ustawie o serii gier komputerowych "Fifa"?
A prawo to co, przyszło z góry przy ariah anielskich, czy może je jednak jakiś idiota ustanowił? Nie zapominajmy, że przy okazji odebrał za to sowite wynagrodzenie.
No i co z tego, skoro w dniu premiery będą do ściągnięcia normalne kitsy.
Ano to, że władza znów wsadza swoje brudne łapska tam, gdzie nie jej miejsce. Jasne, że można to będzie obejść, tak jak obchodzi się i Wielką Zaporę Chińską, tylko czy należy to spokojnie przyjmować?
Kolejna porażka PO.
Dla mnie też szkoda, ale mam wrażenie, że ktoś "nadmuchuje" ten balon.
Naprawdę nie przeżyjecie bez tej reklamy na koszulce? Tak samo mają Niemcy, Szwedzi, Norwegowie, Duńczycy, Holendrzy, Rosjanie... I żyją.
Ja po prostu pójdę do sklepu, kupię grę i będą w nią grał, jak zawsze.
ja tez przezyje z tym, ze kupie pesa, bo fifa 12 przypomina mi gameplayem kick-off z 92' roku
Naprawdę nie przeżyjecie bez tej reklamy na koszulce? Tak samo mają Niemcy, Szwedzi, Norwegowie, Duńczycy, Holendrzy, Rosjanie... I żyją.
Nie o to chodzi. Jacyś debile na Wiejskiej ustanawiają debilne prawo, a potem mamy jak mamy i nikt prawa nie szanuję. Nie mozna obojętnie przechodzić obok takich kretynizmów.
Ekstra, kolejny tytuł, który muszę kupić w mateczce Anglii.
Loon -->
Znasz się jak kura na pieprzu.
Stra -->
Cwany gapa, ManU nie ma na koszulkach firmy bukmacherskiej.
[5] Ma rację, kupuje się za granicą i wszystko będzie git.
koobon -> Nie zrozumiałem. :(
Mi chodzi o samą atmosferę, jaka jest wokół tego nakręcana. Kto chce, sprowadzi z zagranicy, kto chce to kupi w Polsce. Nie wierzę przecież, że za wyjście na ulicę w koszulce klubu z firmą bukmacherską na przodzie ktoś będzie ścigał, aby wlepić mandat... Nie dajmy się zwariować.
Dla tych, którzy nie wiedzą, jak sprawę cenzury rozwiązano w 11 - nie zależy to od wersji (płytki się tłoczy dla wielu krajów przecież), ale wyłącznie od wybranego języka w grze, wybierzcie sobie rosyjski i sprawdźcie kitsy Realu czy Juve.