Witam.
Znacie jakieś tytuły gier MMO, najlepiej darmowe ale żeby można było wybrać różne rasy np. coś typu rasy charr z guild wars 2 lub worgen z wow, a nie tylko ludzi czy elfy.
Zanim zaczniesz czytac dalej musisz sie nastawic na to, ze darmowa gra mmo, pomimo coraz to lepszych standardow, wciaz jest gra darmowa- co w pozniejszych etapach rozgrywki moze przyniesc pewien dyskomfort.
Rozumiem, ze szukasz gry mmoRPG, a nie zwyklej masowki... ;) ponizej staralem sie wymienic takie produkcje, ktore daja troche wiecej swobody osobom nieplacacym; mam nadzieje, ze o ktorejs z produkcji nie slyszales.
-tera online (interesujacy swiat- nie kazdemu moze sie spodobac... i ten dziwny interfejs; polecam serwery pve, dosc duzo gankerow na pvp)
-neverwinter (sporo farmienia-calkiem sympatycznego, gralem w bete nie wiem jak to teraz wyglada)
-rift (bardzo udany klon wowa)
-star wars the old republic (dosc duzo placenia jesli planujesz wieksza aktywnosc na maksymalnym poziomie)
-forge (nie jest to zbyt klasyczne mmorpg, poniewaz koncentruje sie glownie na rozgrywce gracz kontra gracz)
-raiderz (nie gralem osobiscie, wiec trudno mi o niej powiedziec cos wiecej)
Mogę polecić Atlantica Online. Bardzo ciekawy system walki, moim zdaniem świetne PvP (można ograć kogoś z drużyną mocniejszą o 10-15 poziomów, jeśli się pomyśli), fajny handel. Ogólnie jedno z lepszych i najbardziej niedocenionych darmowych MMO na rynku.
Raiderz zdecydowanie odradzam.
Warto natomiast zainteresowac sie Aion'em.