Witam, mam ostatnio problem z Euro Truck Simulator [ets2]. Gdy wybieram miasto w ktorym chce rozpoczac rozgrywke wyskakuje okno z wyborem czy chce przejsc samouczek czy nie. Gdy wybiore jedna z nich czasem pokazuje sie czarny ekran, albo gra zawiesza sie jeszcze przy widocznym oknie wybory samouczka. Najgorsze jest to ze nie pokazuje sie zaden komunikat o co chodzi.
Nie mam wlaczonych modow
TAK WIEM KOMPUTER TOTALNIE G****Y:
-procek: intel core 2 duo 3gHz
-karta graf: nvidia geForce 9800
plyta glowna: Gigabyte Technology Co., Ltd. G41M-combo
zasilacz: nie wiem jak sie to sprawdza
Gralem na ustawieniach w sekwencji niskie,wyl,niskie,wyl cos takiego
dlc praktycznie wszystkie: glownie to rozbudowa mapy, akcesoria, tuning packi i malowania orazwszystkie cargopack (heavy cargo, special cargo) i wszystkie dlc na przyczepy (nie bylo z nimi wczesniej problemow)
uzywam komputera stacjonarnego
jak ktos sie zna lub mial z takim czyms problem i potrafi go rozwiazac prosze o pomoc :)
Ile masz RAMu?
Najlepiej podaj game.log po wystąpieniu awarii gry. Wrzuć log na stronę pastebin i wyślij tutaj link.
Mam 4gb ramu ale nie mam pojecia gdzie sie sprawdza game.log. Jak moglbys napisac
A co do game.log juz znalazlem, tutaj masz link to mojego posta na pastebin.com: [link] pastebin.com/xS6xZCYp
Wywaliło ci ostatnio grę podczas rozgrywki, dokładnie w 2 minucie i 14 sek., a błąd odnosi się do renderowania dx 11, co kieruje się do karty graficznej. Masz dokładnie model 9800 GT, czyli już stara jednostka, która nie mieści się nawet w najniższych wymaganiach sprzętowych.
Uruchomiłeś grę w dx 11, natomiast twoja karta graficzna obsługuje maksymalnie dx 10. Uruchom grę w OpenGL (Biblioteka-> Euro Truck Simulator 2 ->Graj - >Launch with OpenGL (64 bit) i przetestuj czy będzie działało. Ale przed tym nie zaszkodzi zweryfikować plików gry (Euro Truck Simulator 2 -> Właściwości ->Pliki lokalne ->Sprawdź spójność plików).