Witam,
czy jak chcę kupić na amazon.com słuchawki za 34$ to mam doliczyć 6 czy 8 dolcow wysylki? I czy dostane na to +23% vat i +3% cła od polskich celników? https://www.google.pl/search?sugexp=chrome,mod=15&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=ne-770x
Całkowitą łączną cenę pokaże ci przed zakończeniem zamówienia.
Items: $34.95
Shipping & Handling: $32.00
Total Before Tax: $66.95
Estimated Tax To Be Collected:* $0.00
Order Total: $66.95
Taniej ci zapewne wyjdzie w amazonie uk, kiedyś mieli darmowy shipping do polandii od 20Ł, jak jest teraz - nie wiem
[2] lol
ja wszedłem na jakiś faq i pisalo ze elektronika do eu to 6$ i 1 item 2$..
- cło może być doliczone, może nie być - loteria.
- zwróć uwagę, że czasami przedmiot sprzedaje amazon, a czasami "merchant" w systemie amazona. Zwracaj uwagę na "sold by".
- inny koszt wysyłki ma merchant (ustala sam) inny amazon
- nie zaszkodzi zaznaczyć "gift" przy wysyłce
- pecet nie ma racji (jak zazwyczaj). ciągle amazon.uk ma darmową wysyłkę do polski, ale od 25L
- koniecznie sprawdź czy sprzedaje amazon uk czy jakiś merchant, nie wszyscy mają darmową wysyłkę powyżej 25L
- przesyłki mogą przyjść z różnych "amazonów" jak kupujesz w uk, częto przysyłają DHLem z DE, czasami FR czasami UK :)
- przed ostatecznym klikiem "confirm order" masz ostateczną cenę
http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/?nodeId=200355380
---
zamawiałem z us i z uk, niektóre rzeczy nawet mimo kosztów przesyłki lepiej w us zamówić, tylko raz się na cło naciąłem =]
michałku - a ja zamówiłem towar na adres w Polsce na który już brałem z Amazona i tak mi pokazało.
Amazon.CO.UK będzie dużo tańszy. Bo to UE, więc odpada cło a i przesyłka przy zamówieniu powyzej 20Ł będzie za darmo
Cło jest doliczane do produktów powyżej wartości 150 euro. Dopiero powyżej tej wartości coś doliczają.
cło jest doliczane do produktów powyżej wartości 150 euro.
Jeżeli wartość jest w euro to nie ma żadnego cła, to po pierwsze - w państwach euro cła nie ma, dlatego warto kupować w co.uk
Paczki z USA, Chin zwykle z wartością do 100$ i niedużym drobiazgiem są puszczane bez ceregieli, jak jest sporo rzeczy w paczce albo widać że wartościowa (tak, paczki otwierają) to wtedy trzeba przyjść z wydrukami z netu itd itp naliczają cło, vat
Nie ważne w jakiej walucie jest kupowany produkt, jego wartość przeliczana jest na euro na potrzeby celne jeśli dobrze kojarzę i o takiej kwocie piszą w przepisach.
to juz lepiej w pl kupic niz na de albo co.uk, ale dzieki za pomoc :)
>>> Runnersan
CLO jest doliczane TYLKO przy zakupach z poza EU. Kwota zwolniona od cla to ponizej 150Eur, ale i tak pewnie zalezy co i w jakich ilosciach kupujesz ;)
No to jest oczywiste, że cło jest doliczane przy zakupach poza EU. Ja odpowiadałem na post DM, który chyba nie do końca zrozumiał mój wcześniejszy post.