Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Elektroniczna głowica termostatyczna - ktoś korzysta?

17.12.2014 10:02
nutkaaa
1
nutkaaa
196
Panna B

Elektroniczna głowica termostatyczna - ktoś korzysta?

Przyszło mi rozliczenie czynszu ostatnio i sporo zaoszczędziłam na ogrzewaniu mieszkania w porównaniu do ubiegłego rozliczenia, ale chciałam iść o krok dalej ;) W mieszkaniu mam cztery grzejniki, korzystam właściwie z jednego i myślałam o zakupie takiej głowicy z programatorem. Mam tendencje do zapominania o zakręcaniu grzejnika jak wychodzę do pracy także często całymi dniami niepotrzebnie grzeje na 'trójce', w zasadzie w ogóle nie reguluje temp w mieszkaniu, ciągle jest na trójce i raz jest cieplej raz jest zimniej :-)
Czy ktoś z was może korzysta z takiego programatora? Jaki model/cena? Estetyka jest dla mnie sprawą drugorzędną w tym wypadku, byle działało ;)

17.12.2014 16:25
😊
2
odpowiedz
diabelek1
149
szczęśliwy

Tak ;).

Coś takiego: http://allegro.pl/glowica-termostatyczna-programowalna-eurotronic-i4643063961.html - tylko kupowałem za 75 zł 2 lata temu. Generalne działa jak trzeba - ale czy to się zwraca to nie wiem (w sensie nie wiem ile jest w stanie zaoszczędzić energi - u nas chodzi głównie o to, ze jak kominek grzeje, to ma zamknąć grzejnik w sypialni, by się nie robiła mega sauna)

17.12.2014 18:01
SULIK
3
odpowiedz
SULIK
262
olewam zasady

nutkaaa - koszt ogrzania wychłodzonego mieszkania (grzejnik na zero) będzie wyższy niż stała temperatura cały dzień.

17.12.2014 18:18
nutkaaa
4
odpowiedz
nutkaaa
196
Panna B

Najciemniej pod latarnią ;)

diabelek, tylko Wasz salon jest wielkości całego mojego mieszkania, także różnica może być mało zauważalna

SULIK, nie mówię o całkowitym wychłodzeniu mieszkania, tylko żeby załóżmy jak mnie nie ma w mieszkaniu niech sobie będzie 19 stopni, jak śpię 20, a jak jestem w stanie aktywnym to 21 stopni ;)

Forum: Elektroniczna głowica termostatyczna - ktoś korzysta?