Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: ebay i brak przesyłki

24.03.2014 23:29
Lukis'
1
Lukis'
128
POZnańska Pyra

ebay i brak przesyłki

Sprawa wygląda tak. Na ebay.co.uk kupiła moja kobieta rzecz, zapłaciła kartą używając paypala (ale nie rejestrowała sie na paypalu, po prostu ebay go używa domyślnie). Minął miesiąc, przedmiotu nie ma a użytkownik jest zawieszony. Jakie szanse na odzyskanie? Gdy wbijamy kod transakcji w "centrum rozstrzygania sporów" na paypal, to pokazuje ze jest nieprawidłowy. A biore go z maila którego dostała od paypala jako potwierdzenie płatności.

Co robić? Mail do ebaya? Do paypala?

24.03.2014 23:51
nagytow
2
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

Kontakt z supportem eBaya i PayPala, jak nie pomoze to chargeback. Tylko sprawdz ile masz czasu na chargeback.

25.03.2014 09:56
3
odpowiedz
Thun
179
Senator

Musisz coś źle kopiować, albo po prostu czas na "money refund" miną. Ja korzystałem z tego dwa razy i nigdy nie było problemów.

I tak, jedna sprawa była gdzie użytkownik też miał już zawieszone konto.

A jak dalej będzie coś nie tak - to tak jak napisał [2] - visa/mastercard chagreback w banku. Standardowo masz na to do 90 dni od wykonania płatności.

Edit: I dlaczego używasz paypala skoro kupowałeś na Ebay?

Tutaj powinieneś atakować: http://resolutioncenter.ebay.com/

25.03.2014 11:02
4
odpowiedz
zanonimizowany975555
1
Pretorianin

Edit: I dlaczego używasz paypala skoro kupowałeś na Ebay?

a czego mial uzyc? PayU?
Paypal jest imho jedna z najbezpieczniejszych metod platnosci. Szkoda, ze sie nie zarejestrowales, zrobilbys claima na paypalu i mial problem z glowy. Oni w 99.999999% trzymaja strone klienta.

25.03.2014 11:27
5
odpowiedz
Thun
179
Senator

@kulka25

Jak widać... napisałem nie do końca zrozumiale dla wszystkich.

Chodziło mi o to dlaczego używa do reklamacji PayPala, skoro ma od tego Resolution Center na Ebay.

25.03.2014 12:25
6
odpowiedz
Malaga
146
ma laga

z paypalem już raczej nic nie zdziałasz bo ewentualne roszczenia odszkodowania można zgłaszać do 30 dni od zawarcia transakcji.

25.03.2014 12:52
Ogame_fan
7
odpowiedz
Ogame_fan
127
SpiderBoy

Nie wiem jak to do końca działa w przypadku kupowania bez konta, normalnie jest 4 tygodnie na chargeback. Teraz po miesiącu mogą Ci już nie uznać tego. Napisać do supportu zawsze możesz, napisz na czacie do paypala, wtedy najszybciej się dowiesz.

25.03.2014 13:12
graf_0
8
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Za długo czekałeś...
Też tak wtopiłem raz.

A innym razem, wystarczył "spór" po 2 tygodniach i kasa się pojawiła bez ŻADNEJ akcji dowodowej z mojej strony i bez chargeback.

Forum: ebay i brak przesyłki