Witam
Mam bardzo dziwny problem z kartą mianowicie po zainstalowaniu sterowników z płyty działa normalnie, wszystkie gry chodzą na ultra i nawet się nie zająknie. Jednak po restarcie komputera karta nie działa jakby w pełni tzn. gry się lagują, nie słychać dźwięku wiatraczka karty. Wtedy pomaga instalacja sterów z płyty. I znów tylko do ponownego restartu. Nie mogę niestety zainstalować nowszych sterowników ponieważ: https://www.gry-online.pl/forum/nowe-sterowniki-nvidia-33182-problem/z6c662b3?N=1
(Dalej tamtego problemu nie rozwiązałem, generalnie chodzi o to, że po instalacji nowych sterowników pecet przestaje widzieć kartę graficzną)
Reasumując za każdym razem, gdy chcę sobie pograć muszę instalować sterowniki z płyty, nie mam pojęcia o co chodzi, szperałem w necie i nikt nie miał podobnych problemów, jakieś sugestie?
NVidia GeForce GTX 660 OC 2GB
8 GB DDR 3
Intel Core i5 3,0 GHz
Windows 7 64-bit
Format, nowy system. Jeżeli problem będzie się powtarzał to coś jest uszkodzone (karta lub płyta)
Karta raczej w porządku ma jakieś dwa miesiące, poza tym po instalacji sterowników nie ma najmniejszych problemów, to tak jakby system "zapominał" sterowniki, lub jakieś ustawienia dotyczące karty. Chyba pozostaje mi format, albo męczenie się z tym za każdym razem.
Wyczyść system ze sterowników tym programem: http://www.dobreprogramy.pl/Display-Driver-Uninstaller,Program,Windows,47643.html
Później zainstaluj od nowa najnowsze czyli 331.93 (beta).
Miałem podobny problem tylko ,że z sterownikami od dźwięku (tz. po resecie trzeba było znowu instalować sterowniki).Zainstalowałem na nowo windowsa i problem zniknął.
Pomyślałem, że może po restarcie pecet zapomina się i odpala wszystko na zintegrowanej intela, jak sprawdzić w trakcie gry, na jakiej karcie działa? A najlepiej jak wyłączyć zintegrowaną w diabły i ustawić geforca na sztywno?
Tak właśnie czytałem, to jedyna opcja? Bo szczerze powiem, że ze sprzętu jestem deklem strasznym i według prawa murphy'ego zepsuję wszystko, co się da. Chcę po prostu wiedzieć, czy nie da się tego prościej zrobić.
Jestem takim geniuszem, że podpiąłem monitor pod zintegrowaną i się dziwię, czemu na niej działa. Sorry za zawracanie głowy.