Dzisiaj o 20:00 X-Men: Geneza - Wolverine na Polsacie
Nigdy całego nie widziałem, jedynie początek, dlatego dzisiaj postaramy się obejrzeć cały. Łącznie będzie pół godziny reklam pewnie, ale jakoś trzeba to przeboleć. Hugh Jackman w roli głównej, średnia ocen całkiem niezła, a i pojedyncze opinie zachęcające. Nigdy nie byłem wielkim fanem X-menów, ale może Wolverine mnie do nich przekona. ;)
Od wczoraj postanowiłem, że oglądać filmów na polsacie więcej nie zamierzam, a wszystko to przez to, że oglądałem wczoraj "Tylko Muzyka" i co parę występów te wredne długie reklamy...
W sumie dobry film.
Ale ja lepiej wspominam grę, z której wyciągnąłem wszystko(jeszcze na PS2 :D).
A z tymi reklamami to trochę gówno prawda, bo w Polsce mamy przepis, że blok reklamowy nie może być dłuższy niż 12 minut. I w jednej godzinie może polecić określona liczba bloków w zależności co za program jest właśnie na antenie. I KRRiT raczej tego pilnuje.
Dlatego mówię, że reklamy będą trwały jakieś pół godziny, bo film trwa niecałe dwie, a na Polsacie będzie leciał od 20:00 do 22:30. Najczęściej są ze trzy reklamy po 10 min, albo cztery krótsze.
Oglądałem wszystkie marvelowskie filmy. Jeżeli jest ktoś fanem to polecam jak najbardziej. Oczywiście jak ktoś jest cierpliwy i przeboleje te reklamy
Film niestety średni. Byłem rozczarowany po seansie, spodziewałem się więcej, ale jak ktoś nie ma zajęcia na wieczór i filmu nie widział i reklamy go nie bolą i oglądanie filmów z lektorem mu nie straszne, to można zobaczyć.
Nawet nie ma co ogłaszać takich rzeczy, chyba że film leci na TVP.
+1
Na torrentach widziałem w 1080p na 8GB :)
Najgorszy film spod szyldu X-Menów i jeden z gorszych filmów Marvela w ogóle. Nawet Bryan Singer się go wyrzekł, mimo że był w stanie zaakceptować Last Stand, który przy Wolverinie i tak wygląda jak majstersztyk.
Ale przynajmniej gra od Raven Software była dobra.
Reklamy to najmniejszy problem. Nagrać na dysk i można przewijać. Jak chcemy oglądać na żywo, to zaczynamy oglądanie np. 40 minut po rozpoczęciu, wówczas mamy już wystarczający bufor by przewinąć wszystkie przerwy i skończyć o zaplanowanej porze.
Problemem, którego nie da się w prosty sposób załatwić jest lektor. Na polsacie jeszcze nie widziałem filmu z oryginalną ścieżką dźwiękową, mimo iż od dłuższego czasu są nadawane dwie ścieżki (a na obu lektor;/).
Z TVN różnie bywa. Część ma wersję oryginalną, reszta nie. W dodatku nie da się tego sprawdzić przed emisją.
TVP nadaje aż 3 różne ścieżki i na wszystkich to samo. Ostatnio oglądałem Toy Story 3 i byłem skazany na bardzo przeciętny, żeby nie powiedzieć słaby dubbing.
Oczywiście do tego mamy loga stacji, oznaczenia wiekowe i przycinanie do odpowiednich proporcji. Jeśli film nakręcono w 21:9, to niech w takim formacie jest wyświetlany, a nie cięty do 16:9, czy (o zgrozo!) do 4:3.
Film zaś jest dość przeciętny, ale każdy fan X-Menów powinien go obejrzeć.