Dzień dobry chciałbym zapytać czy opłaca się kupić dysk ssd 10tb za 1,5 tysiąca czy są tańsze i bardziej opłacalne opcje? (mój budżet to do 2000zł)
lepiej już kupić 3 dyski po 3 tb każdy, zawsze jakiś zostanie jak jeden padnie albo coś. takie jest moje zdanie
Rozumiem planowałem w sumie mieć 2 dyski jeden do jakiś słabszych gier sprzed 10 a drugi już do takich wymagających pokroju payday 2 lub fortnite zobaczę czy inni będą mieli lepsze pomysły lub w internecie pojawi się bardziej opłacalny sprzęt i wtedy zdecyduję.
Moim zdaniem pomysł jest zły.
Po pierwsze po co taki duży dysk SSD?
Po drugie po co taki duży dysk? Nie mówię o pojemności, bo sam mam łącznie ze 100tb, jak nie wincy, ale rozbite na wiele mniejszych dysków, głównie 4-6tb. W myśl zasady, jak padnie jeden, to reszta dalej będzie działać.
dysk ssd 10tb za 1,5 tysiąca - podaj linka do tego dysku, bo w cenie do 2000 zł widzę tylko dyski ssd do 4TB (podejrzewam, że chodzi ci o normalny dysk twardy, a nie ssd).
Pytanie podstawowe - po co? Jak tylko do gier i własnych fotek/filmów to lepiej kupić dysk ssd i dysk twardy (wcale nie musisz kupować od razu 10tb, do pc można podłączyć wiele dysków).
Za niecałe 1000zł można kupić WD Elements 12TB na Amazonie (najlepiej Niemieckim). Jak chce się taki dysk zamontować w PC to trzeba tylko ostrożnie otworzyć obudowę tak żeby jej nie połamać (bo inaczej stracisz gwarancję).