Cześć. Mam zrobiony dysk przenośny z dysku 2.5" + kieszeń i jestem z niego zadowolony. Leży u mnie jeszcze jeden dysk lecz ATA i 3.5". Sprawdzałem w internecie, że są do nich obudowy lecz dodawany jest tam między innymi zasilacz. Oznacza to, że jeżeli będę chciał coś zgrać z kompa to muszę podłączyć USB i wtyczkę do prądu czy np. jest opcja żeby używać 2 portów USB? Jak to dokładnie wygląda? Dysk nie jest sprawdzony. Nie jestem pewien co do jego stanu. Dlatego najpierw chciałbym podpiąć go pod PC i tam sformatować i sprawdzić jego stan. Jaki program do tego polecacie?
Oznacza to, że jeżeli będę chciał coś zgrać z kompa to muszę podłączyć USB i wtyczkę do prądu
Z tego co pamiętam kilka lat temu to chyba tak musisz zrobić, dwa porty USB tak czy siak tego nie udźwigną (info na kilka lat wstecz :D więc pewnie pomoże Ci ktoś kto bardziej w tym punkcie ma teraz do czynienia)
EDIT: Po szybkim researchu nie jestem pewien tego co napisałem wcześniej... btw , sam sobie w sumie muszę sprawić taki adapter bo dysk 320 GB leży i się marnuje :)