Jak w temacie. Mam 70% zużycia tejże pamięci i nie wiem u licha skąd gdyż dopiero co (wczoraj) zrobiłem reinstall windowsa i format dysków. Jedyne co aktualnie mam włączone to chrome i Stronghold: Kingdoms, które praktycznie nic nie pobiera. Włączyłem sobie CoD'a 2 z nudów i się zacina co jest po prostu niemożliwe. Pomoże ktoś? Mogę jeszcze dodać, że MoH: Airborne nie chciał mi się zainstalować bo wyskoczył jakiś błąd podczas instalacji pakietów c++ na samym początku.
PC:
karta - Gtx 560 Ti OC
procek - i5-2400 4x 3,1 GHz
RAM - 4 Gb ddr3 1600 MHz chyba Goodram
płyty nie pamiętam, wiem że asrock
W managerze zadan posortuj procesy po kolumnie Pamiec, bedziesz wiedzial co ja zajmuje.. A jesli nic tam nie bedzie, to znaczy ze to pamiec zarezerwowana przez windowsa, nie ma wplywu na dzialanie gry, bo jesli jakas aplikacja wymaga, to windows natychmiast ja udostepnia.
Moze po prostu nie poinstalowales wszystkich sterownikow lub zainstalowales jakies kiepskie?
Aaa, i chyba nie musze pytac, czy zainstalowales wszystkie aktualizacje z Windows Update?
Nie instalowałem nic z Windows update nie miałem jeszcze czasu. To dlatego?
Po co upujesz? Wstaw jakiegoś skrina z menedżera zadań. W zakładce procesy nie zapomnij tylko nacisnąć "Pokaż procesy wszystkich użytkowników" oraz zrób sortowanie wg użycia pamięci (klikasz nazwę kolumny "Pamięć").
To jednak stronghold pobierał tyle ramu ale poojawił się drugi problem. Zainstalowałem sobie Crysisa 3 bo w sumie nie mam w co grać to stwierdziłem, że sobie jeszcze raz przejdę. Gram jakieś pół godziny i nagle zwiecha i buczenie z głośników i tylko restart pomaga. Czytałem że to podobno wina ramu albo zasilacza.
Gtx 560 Ti
i5-2400 4x 3,1 GHz
OCZ 550 W 80+
4 GB ddr3 goodram
To może być wina wszystkiego. Crysis 3 to bardzo wymagająca gra. Sprawdź temperatury podczas grania w programie AIDA64 i wrzuć tu skrina.
To samo miałem jeszcze przed formatem w BF4 ale obie gry się nie zacinały i miałem średnio po 50 fps'ów na wysokich. Zaraz dam screen'a.
Screen z SpeedFan'a. Wiem że niezbyt wyraźny ale nie da się tu wstawiać dużych obrazków.