http://szaryburek.blox.pl/2010/04/Dowcipy-o-Smolensku.html - znalazłem taką oto stronę z dowcipami o katastrofie smoleńskiej. Oto próbka:
Jakie drinki były podawane pasażerom Tupolewa?
-Kamikadze.
Ile Polaków potrzeba do ścięcia drzewa?
-96 i Tupolewa.
Czy nie uważacie, że żarty z takiego tematu to przesada? Czy mogą być one śmieszne?
Nie. Ja osobiście znam lepsze:
- Jaką ksywę na golu ma książkowy gimbus?
- romex666
bk
Nie uważam, że to przesada skoro ludzie żartują z obozów koncentracyjnych, czy martwych dzieci i wszystkiego co się da.
Nie uważam, że to przesada skoro ludzie żartują z obozów koncentracyjnych, czy martwych dzieci i wszystkiego co się da
Co nie zmienia faktu, że takie żarty są debilne i niesmaczne. No ale skoro "wszyscy żartują"...
[5] A wiesz czemu papież nie jeździ na rowerze? xD
Niby niesmaczne ale jak dla mnie w świetle bredni Macierewicza, to niektóre dowcipy są nawet zabawne.
Życiowe xD
spoiler start
Dlaczego Kaczyńskiego pochowali na Wawelu?
-Bo każdy król musi mieć swojego błazna.
spoiler stop
W sumie nie rozumiem czemu takie dowcipy mają być debilne, jak się żartuje z "z obozów koncentracyjnych, czy martwych dzieci ", Żydów, papieża itp. to co tu jest nie tak?
jeszcze jeden xD
spoiler start
Dlaczego długo nie mogli znaleźć ciała żony prezydenta?
-Bo wtopiła się w otoczenie.
spoiler stop
Zainteresował mnie wpis pod tym blogiem:
W katastrofie zginęła moja kuzynka. Dla mnie i rodziny była i jest to tragedia, ale muszę przyznać, ze nie które dowcipy są naprawde dobre.
Nie ma nic złego w takich dowcipach. Jakby wszystkie politycznie niepoprawne dowcipy wykasować, to by należało w ogóle nie opowiadać dowcipów.
Inna sprawa, że te z tego wątku są cienkie.
Trzeba byc moralna kanalia zeby smiac sie z czyjejs smierci. Zeby sie z was nie nabijali jak bedziecie gryzc piach.
Ja nie będę.
Jak nie lubię kawałów o żydach (tych związanych z ludobójstwem) tak samo nie lubię o tragedii Smoleńskiej. Szczególnie że to bardzo świeża sprawa, do tego wielka tragedia dla naszego narodu.
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim dowcipom. Uwazam ze trzeba miec odrobine dystansu do siebie i otoczenia.