tak jak w tytule robię wszystko tak jak w instrukcjach ale potem jak dodaje dyski i napędy to nie moge uruchomić gry bo wyskakuje mi "illegal command g:\data\sk.exe"
nie wiem jak za drugim razem jak uruchamiam dosbox włączyć tą grę
sęk w tym że on się odwołuje do cdromu nie wiem czemu bo gre mam zainstalowaną na c:
a robiłem wszystko z tej instrukcji i za pierwszym razem pięknie mi się odpaliło
http://www.youtube.com/watch?v=8TaOlwjrNyY
Cos jest zwalone, albo:
1. wyedytuj sk.bat tak, aby wskazywal cdrom jako D: a nie G:
2. w drugim kroku z tego filmu z YT, zrob mount cdromu jako G: a nie D:
1. a sk.bat ma być wyedytowane na cdrom? w edit mam tak "G:\data\SK.EXE %1" .Grę mam na c:\games\sk i tak robie mount
2. także robie mount g g:\ -t cdrom nie uruchamiam jako d
Troche dziwny ten Twoj sk.bat. Instalowales latke 1.02? Moj wyglada tak:
@echo off
set dos4gvm=
eregcard
PATCH\SK_V12.EXE %1
A co wpisujesz, że masz ten error? I masz wersję z goga/czy jakas inna z gotowym dosboxem/ czy instalujesz z plyty?
Nie mam tej gry, ale próbowałem ostatnio uruchomić innego starego rpg i zauważyłem, że w wierszu poleceń dosboxa inaczej działają komendy (niż w norton commanderze-tak mi się wydaje) np.
wpisanie c:\games da illegal command trzeba wpisać cd c:\games wtedy wejdzie do folderu / chociaz jak skieruje odrazu do pliku wykonywalnego to gra sie uruchomi, ale do przegladania dysku trzeba dopisac cd/
i trzeba być na dysku c w tym przykładzie, bo będąc na z: też będzie illegal command
Folder data to z foldera zainstalowanej gry czy z płyty? Ewentualnie płytę trzeba włożyć przed zamontowaniem czytnika(chyba, że da się jakoś odświeżyć zawartość "mounta" )
Jakby co - w ten weekend jest promo na GOGu na gry Interplay, Stonekeep jest za jakieś 9zł :]
Ja używam D-Fen Realoded, jest bardziej przyjazny niż czysty DosBox.