Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Domki z drewna

05.04.2013 20:37
Predi2222
1
Predi2222
101
CROCHAX velox

Domki z drewna

Tak się zastanawiałem,czy dało by się mieszkać w miarę komfortowo z typowym,małym domku z drewna,od chociażby takim http://allegro.pl/domy-z-drewna-drewniane-domki-szkieletowe-bala-dom-i3126660238.html

Ma ktoś jakieś doświadczenia w przebywaniu w takich , małych mieszkaniach ? Nie wiem czemu ale takie małe "klitki" zawsze mi się podobały :)

05.04.2013 20:41
Mutant z Krainy OZ
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
261
Farben

Mieszkałem latem w takim tydzień w Bieszczadach, fajna sprawa, wygodnie i przyjemnie, na piętrze był zaduch w południe, ale na parterze było chłodno. Klimat i w ogóle, po tym tygodniu stwierdziliśmy, że w takim moglibyśmy spokojnie żyć, ale nie wiem jak ma się sprawa z ogrzewaniem tego, czy trzyma ciepło etc. Jednak pod względem funkcjonalności i wygody nie różni się niczym od zwykłego domu.

05.04.2013 20:44
twostupiddogs
3
odpowiedz
twostupiddogs
257
Legend

"Klimat i w ogóle, po tym tygodniu stwierdziliśmy, że w takim moglibyśmy spokojnie żyć, ale nie wiem jak ma się sprawa z ogrzewaniem tego, czy trzyma ciepło etc. Jednak pod względem funkcjonalności i wygody nie różni się niczym od zwykłego domu"

Zapewne kwestia wykonania. W Finlandii czy Kanadzie ludzie jakoś żyją w takich domach i nie zamarzają w zimie. Pytanie czy ktoś u nas się na tym zna.

Forum: Domki z drewna